spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
24-apr.-2024

Conferintã internationalã în Vaslui, pe tema excelentei în educatie. Rectorul Universitãtii „Al. I Cuza”, prof. univ. Tudorel Toader, printre invitati

- Advertisement -

DE ANVERGURÃ… Eveniment unic în spatiul intelectual vasluian. Este vorba despre Conferinta Internationalã Cultura excelentei în educatie, organizatã sâmbãtã, 21 ianuarie, de Centrul Judetean de Excelen (CJEx)Vaslui. Prima editie a adus laolaltã învãtãmântul universitar si învãtãmântul preuniversitar într-un exercitiu comun de reflectie asupra necesitãtii revenirii la valorile statornice ale învãtãmântului românesc, pentru reasezarea pe temelii puternice a viitorului natiunii. Au participat 57 de cadre didactice – profesori universitari, directorii centrelor de excelentã din Iasi si Brãila, inspectori actuali s fosti inspectori, directori de scoli si fosti directori, profesori care predau la CJEx Vaslui, precum si cîtiva elevi de la grupele de performantã. În cadrul evenimentului, a fost semnat un document de majorã importan pentru viitoarele actiuni de amploare ale Centrului Judetean de Excelen Vaslui: parafarea Acordului de Parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, în prezenta Rectorului prestigioasei institutii, prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Discursurile inaugurale au fost sustinute de directorul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui, prof. Gabriela Plãcintã, prof. Ana-Cristiana Botan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, ing. Vasile Pavãl – Primarul Municipiului Vaslui , prof.univ.dr. Tudorel Toader – Rectorul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi si Valeriu Baban – sef al Directiei Învãtãmânt, Raionul Cahul, Republica Moldova. Dimensiunea internationalã a fost conferitã si de interventiile invitatilor din Franta (Gérard Luçon, fost director în Ministerul Justitiei al Republicii Franceze „Ignoré de Balzac où l’Excellence vue autrement”) si Italia (prof. Sabrina de Bernardis, „L’excellence dans les projets Erasmus pour les élèves”). În cadrul sectiunii „Piata ideilor”, comunicãrile stiintifice prezentate au suscitat interesul maxim al publicului prin puterea argumentului, prin sublinierea necesitãtii cultivãrii si amplificãrii valorilor nationale, prin invitatia la reflectie profundã: au conferentiat prof. univ. dr. Carmen Cretu, tema interventiei fiind „Politici educationale de dezvoltare si promovare a talentelor”; dr. Mircea Platon, redactor-sef al revistei „Convorbiri literare”, prelegere intitulatã „Teoria Inteligentelor Multiple – o Curte a Miracolelor pedagogicã”; lect. univ. dr. Bogdan Neculau, Director al Departamentului de Învãtãmânt Preuniversitar, Universitatea „Al. I Cuza” Iasi („Pentru o educatie de calitate. Perspective istorice si contemporane”).

Interventiile participantilor la conferintã vor fi incluse în numãrul al treilea al Revistei Române de Arheologie Didacticã

Comunicãrile din cea de-a doua sectiune au fost sustinute de prof. Ștefan Aftodor, Director al Centrului Judetean de Excelentã Brãila: „Modele de odinioarã ale excelentei în educatie: Gheorghe Munteanu-Murgoci si cursurile Școlii de Varã de la Vãlenii de Munte”; prof. Cristina Timofte, director al Centrului Judetean de Excelentã din Iasi; Bogdan Cãrãusu: „Elitele si responsabilitatea viitorului”; prof. Cezar Hãrãtu (Colegiul National „G. Ibrãileanu” Iasi): „Repere valorice europene si autohtone în promovarea performantei scolare”; prof. Natalia Luchianciuc (Directia Generalã Invãtãmânt a raionului Cahul, Republica Moldova)„Lectura – conditie sine qua non in formarea personalitãtii elevilor”. Evenimentul a fost moderat de prof. Alexandru Mîtã si organizat împreunã cu prof. Anda Stefãnicã, director adjunct al Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad. Interventiile celor prezenti la Conferinta Internationalã „Cultura excelentei în educatie”, alãturi de alte articole stiintifice trimise în urma apelului lansat, valabil pânã la finalul lunii februarie 2022, vor fi incluse în numãrul al treilea al Revistei Române de Arheologie Didacticã, editat de Centrul Judetean de Excelentã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. NIci macar un profesor adevarat nu-i,ce sa mai vorbesc de universitari sau academicieni.
    Doar politruci.
    Ma refer la romani,bineinteles.

    • Profesorii adevarati au decenta, coloana vertebrala, si nu se asociaza cu penibilitati din astea. Ei isi fac treaba la catedra, nu au nevoie de imagine. Amatorii de chiolhanuri, de serbari comuniste, in frunte cu mai marele Pavel(e) se trag in poze.

  2. Felicitari! A fost un eveniment unic organizat la Vaslui. Aici nu e vorba de politică, dragi comentatori, aici este vorba despre EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE și nu numai. Personalitățile prezente la conferință sub ,, bagheta” organizatorilor ei, au adus un plus valoare județului nostru. Pentru cei care vor sa recunoască, CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ne înscrie pe harta EXCELENȚEI ROMÂNEȘTI. Restul sunt discuții. FELICITĂRI ȘI MULT SUCCES! Avem nevoie de o recunoaștere a valorilor vasluiene la nivelul țării și pe plan internațional.

    • Concret, dincolo de limbajul de lemn si cuvintele pompoase, puteti spune care este plus valoarea adusa invatamantului vasluian de performanta prin acest eveniment??? Cu ce vine in sprijinul elevilor care invata la Centrul Judetean de Excelenta parteneriatul incheiat cu UAIC sau cu cei de la Cahul? Niste aspecte concrete ne puteti comunica stimati organizatori? Sau ne imbatam cu ”plus valoare” si ”excelenta in educatie”.

      Faceti ceva concret care sa sustina invatamantul de performanta, nu bifati evenimente de dragul de a fi bifate, sa dea bine la imagine. Cate facultati din cadrul UAIC isi ofera sprijinul (si cum) pentru pregatirea olimpicilor vasluieni in vederea probelor nationale sau internationale ale olimpiadelor scolare? Ati atins si astfel de aspecte in parteneriatele dumneavoastra? Cati profesori din cadrul Centrului Judetean de Excelenta beneficiaza de sprijin pentru a reusi rezultate cat mai bune la olimpiadele scolare nationale si internationale.

      • Vorbe de claca, barfe, hai sa denigram si sa daramam tot. A se scuti. Dar ce realizari ai dumneata, profesore, de o faci pe judecatorul, le stii pe toate, faci din deget, stii ce ar trebui si nu ar trebui sa faca altii? Sa stim si noi cu ce somitate avem de-a face! Te rugam sa ne spui si noua, poate poti fi un exemplu demn de urmat, poate ai fost desemnat de o entitate superioara, in baza meritelor extraordinare, sa aduci pe calea cea buna niste biete oite ratacite . Daca e asa, jos palaria! Daca nu, hai, la odihna si relaxare ca e minivacanta!

        • Pe principiul, ”Ciocu mic, noi suntem la putere”, nu? Dumneata realizezi ca esti de un penibil absolut?

          Dacă profesorii demni si profesioniști din orașul ăsta ar avea curajul să vorbească în spațiul public, sa sancționeze mediocritatea, chiulul, mimarea actului didactic, atunci nu am mai avea de-a face cu tupeisti care vorbesc când au atâtea motive să tacă. Cine se află în fruntea invatamantului vasluian, cine s-a cocotat, de-a lungul vremii, in functii pe la ISJ? Toti mediocrii cu rezultate zero, care nu fac nimic la clase.
          Cei buni au plecat când au vazut cum niște neica nimeni ajung inspectori școlari.

  3. În capu mesei, nașu mare.
    Nașu-bogatașu, te-ai vârât în mijlocu horii și asculți cuminte despre cultura excelenței în educație.
    Ai uitat de olimpicii care aduc excelența în orașul tău, dar nu contează că doar ei sunt mici și nu votează.

  4. Toți prietenii lui Dragnea ,mai lipsea Irinuca din poză și se refăcea familia tradițională .

Comentariile sunt închise.