spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Consilierii locali au pus gând rău cotețelor din spatele noului bazar

spot_imgspot_img
- Advertisement -
SOLICITARE… Consilierul liberal a cerut Executivului să caute soluții, ca de acel teren care aparține municipiului să se bucure toți cetățenii, nu doar cei din zona Ipătescu care plantează ceapă, usturoi și chiar cresc găini.

SCHIMBARE… De zeci de ani de zile, o suprafață importantă de teren ce aparține municipiului Vaslui, situat în spatele noului bazar, este folosit de o mână de vasluieni, în scopuri agricole. S-au parcelat suprafețele, s-au construit cotețe, iar micii agricultori și-au găsit tot felul de ocupații, nu prea compatibile cu viața la oraș. Pentru că zona respectivă s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, liberalul Mitică Jora a solicitat Executivului să dea o altă utilitate terenului, pentru ca toți vasluienii să se bucure de el.

Consilierul a atras atenția asupra acelui teren în ședința de joi, când s-a aprobat PUZ-ul pentru Construirea Centrului Comercial Altex. “În spatele noului bazar este un teren care aparține municipiului Vaslui și pe care se regăsesc niște cotețe. Vorbim de niște parcele de terenuri utilizate de terți, pe care se află amplată inclusiv o toaletă. Am întrebat la Urbanism și am aflat că toată acea suprafață de teren aparține UAT municipiul Vaslui. Întrebarea mea este de ce am ajuns în situația ca pe terenul respectiv să existe niște oameni care își desfășoară diverse activități acolo? Mă gândesc că cineva a abservat acest aspect! Avem bazarul nou și imediat după el se întâmplă niște lucruri…”, a atras atenția liberalul Jora. Primarul municipiului Vaslui a afirmat că în fiecare an se poartă discuții cu agricultorii care-și desfășoară activitatea pe acel teren al primăriei. “Așa este, terenul dintre gardul bazarului și cursul de apă este terenul municipiului Vaslui. Pe acel teren, de 20-30-40 de ani, cultivă oamenii din Ana Ipătescu, pe suprafețe mici, de 40-50-80 de metri pătrați. În fiecare an se discută cu ei, dar ne spun că decât să stea în casă preferă să se ducă pe terenul ăla, să mai lucreze. Își pun două rânduri de ceapă, două rânduri de usturoi, din gardul bazarului până în cursul apei”.

“Haideți să dăm o altă utilitate acelui teren”

Consilierul liberal a cerut Executivului să caute soluții, ca de acel teren care aparține municipiului să se bucure toți cetățenii Vasluiului, nu doar câțiva. “Trebuie să avem în vedere că nu oferim tuturor vasluienilor această posibilitate (n.r. de a desfășura activități agricole). În plus, sunt niște cotețe acolo, pe lângă activitățile care se desfășoară. Eu, anul trecut, am solicitat să identificăm terenurile unde putem înființa insule verzi. Zona este excelentă pentru plantarea unor copaci. Dezvoltăm zona cu spații comerciale, dar ne axăm și pe spații verzi. Putem face inclusiv un părculeț acolo. Haideți să dăm o utilitate publică acelui teren, pentru toți cetățenii acestui oraș“ a mai solicitat Mitică Jora.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Decat sa se faca parculet acolo in zona aia inundabila, nu mai bine se unesc parcarile de la centrul comercial Altex si de la noul bazar? S-ar crea cateva sute de locuri de parcare care ar putea fi folosite si de vizitatori si de locuitorii din zona. Daramati prostia aia de gard de puscarie de la noul bazar. Avem pretentii sa-i zicem centru comercial, dar l-am ingradit ca pe o inchisoare. Ce centru comercial din oras mai are gard de puscarie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.