Consilierii medicali din Marea Britanie: Pentru copii, riscul neînceperii școlii este mai mare decât riscul Covid

Copiii trebuie să se întoarcă la şcoală după vacanţa de vară, transmit consilieri principali din cadrul serviciilor medicale din Marea Britanie. În opinia lor, riscurile absentării de la cursuri sunt mult mai mari în comparaţie cu cele asociate COVID-19, relatează duminică Reuters, potrivit Agerpres.

Această rară declaraţie comună a celor mai importanţi consilieri în domeniul sănătăţii în guvernele Angliei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord susţine declaraţia premierului britanic Boris Johnson, care a spus recent că revenirea copiilor la şcoală reprezintă o prioritate naţională.

„Foarte puţini copii sau adolescenţi, dacă nu chiar niciunul, vor avea de suferit pe termen lung din cauza COVID-19 exclusiv ca urmare a mersului la şcoală”, au notat semnatarii declaraţiei.

„Aceasta trebuie comparată cu certitudinea prejudiciului pe termen lung pentru mulţi copii şi tineri care nu frecventează şcoala”, au precizat reprezentanţii Chief Medical Officers (CMO) în declaraţia comună publicată sâmbătă seară.

Dovezile au demonstrat că imposibilitatea participării la cursuri a condus la creşterea inegalităţilor şi reducerea oportunităţilor şi poate exacerba problemele de sănătate fizică şi psihică, se precizează în declaraţie.

Pe de altă parte, există dovezi clare ale unei rate foarte reduse a cazurilor de îmbolnăvire gravă la copii, chiar dacă aceştia contractează COVID-19, şi totodată un risc excepţional de mic de deces.

„Procentul cazurilor simptomatice care necesită spitalizarea este estimat la 0,1% pentru copiii cu vârste între 0 şi 9 ani şi la 0,3% în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, în comparaţie cu o rată de spitalizare de peste 4% în Marea Britanie pentru populaţia generală”, se notează în document. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/consilierii-medicali-din-marea-britanie-pentru-copii-riscul-neinceperii-scolii-este-mai-mare-decat-riscul-covid-1357227
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ