1.7 C
Vaslui
28-ian.-2023

Consilierii PNL și USR aduc transparența la Transurb și cheamă la raport actuala conducere a societății

- Advertisement -
TIMP SCURS… La ședința de Consiliu Local, din data de 19 aprilie, consilierii l-au desemnat pe secretarul Primăriei Vaslui să caute o soluție pentru ca Transurb să nu rămână prea mult timp fără Consiliu de Administrație. După mai bine de două săptămâni de așteptare, liberalii și usr-iștii au decis să se implice în gestionarea situației, pentru ca activitatea societății să nu se blocheze.

ÎN MIȘCARE… Mandatele celor cinci membri ai Consiliului de Administrație (CA) din cadrul Transurb au expirat pe 18 aprilie, iar o zi mai târziu Consiliul Local Vaslui a decis să nu le mai prelungească. Liberalii au cerut ca într-o săptămână, aparatul de specialitate al primarului să găsească o soluție pentru a ieși din acest impas, însă de atunci au trecut mai bine de două săptămâni, iar instituția condusă de Vasile Pavăl nu a mai dat niciun semn. Așa s-a ajuns în situația ca majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Vaslui să ia taurul de coarne și să ceară convocarea unei ședințe extraordinare, pentru a pune o conducere provizorie la Transurb. În cadrul aceleiași ședințe este așteptată și Mariana Plăcintă, directorul general al societății, căreia i s-a cerut un raport privind modificarea programului de transport al autobuzelor, precum și un raport cu privire la implementarea măsurilor dispuse de Curtea de Conturi.

Pentru prima dată de la înființarea Compartimentului de Guvernanță Corporativă din cadrul Primăriei Vaslui, selectarea membrilor Consiliului de Administrație din cadrul unei societăți subordonate Consiliului Local se va face ca la carte, asigurându-se atât transparență totală, cât și acces tuturor celor interesați de aceste funcții. Este vorba despre Consiliul de Administrație al societății Transurb, care începând cu 18 aprilie a rămas fără cei cinci membri ai săi. Inițial, Cătălin Aprodu, Valeriu Bogos, Mihai Marian și Florin Sârbu ceruseră reînnoirea mandatelor, însă majoritatea PNL-USR din Consiliul Local nu a fost de acord nici măcar cu prelungirea lor, pe câteva luni, astfel că s-a ajuns într-un impas, în care toată lumea a așteptat soluția de la aparatul de specialitate al primarului Vasile Pavăl. Cum această soluție nu a mai venit, consilierii care formează majoritatea în legislativul local au luat taurul de coarne și au convocat, pentru data de 9 mai, o ședință extraordinară, pentru a face ordine în „curtea” societății Transurb. Iată ce a declarat Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui, cu privire la acest subiect. „Grupul de consilieri PNL a convocat această ședință extraordinară a Consiliului Local pentru a lua atitudine față de situația fără precedent existentă la Transurb. Totodată, dăm și o direcție transparentă asupra modului cum trebuie aleși acei membri provizorii în Consiliul de Administrație, mai ales că avem un ghid care explică pas cu pas cum trebuie acționat în cazul stabilirii organului de conducere al unei societăți de stat. Vorbesc aici despre prevederile OUG 109 privind Guvernanța Corporativă. În acest sens, ne dorim ca alegerea CA să se facă transparent, adică selectarea să se facă dintr-un areal cât mai mare. Pentru aceasta, am stabilit să se dea anunțuri în două ziare de largă circulație prin care anunțăm condițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații. Adică, depunerea unui CV, a unei adeverințe prin care se cere o vechime de cinci ani celor care se înscriu în selecție, în domeniul în care activează societatea Transurb, precum și o cerere de intenție. Pe ordinea de zi mai avem încă două puncte. Unul dintre ele se referă la punerea în aplicare a programelor traseelor autobuzelor din Municipiul Vaslui. La momentul acesta e o totală nebuloasă. Nu sunt clar stabilite noile stații, nu sunt calculați cum trebuie timpii de așteptare din stație și nici nu este făcută o informare a călătorilor cu panouri corespunzătoare. La ultimul punct am cerut un raport clar despre modul în care au fost implementate măsurile cerute de cei de la Camera de Conturi Vaslui, după ce au controlat societatea. Acolo avem un termen de implementare stabilit pentru 10 iunie și ne dorim să știm clar ce măsuri s-au luat”, a declarat Lucian Braniște, liderul consilierilor PNL din CL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.