1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Consilierul lui Diaconescu o cautã pe Elodia la Vaslui!

- Advertisement -

IDEE Consilierul local PP-DD, Alecsandru Volocaru, tânãrul care s-a vrut întâi primar si mai apoi parlamentar, si-a demonstrat „competenta”, ieri, în cadrul sedintei de Consiliu Local. Tânãrul i-a propus primarului solutia pentru economia bugetul local: culturã de mâna a doua, mustiucuri si acordeoane de împrumutat.

Consilierul Alecsandru Volocaru nu s-a putut abtine sã nu o facã latã, asa, ca pe final de an. Ieri, în cadrul ultimei întâlniri de anul acesta a alesilor locali ai municipiului Vaslui, consilierul PP-DD a demonstrat cã, dacã s-ar întocmi un top al alesilor care spun lucruri trãsnite, el ar merita sã ocupe pozitia fruntasã. Alecsandru Volocaru, cel care mai ieri se vedea în Parlamentul României, i-a propus primarului Vasile Pavãl sã o lase mai moale cu finantarea culturii în municipiul Vaslui si i-a recomandat sã investeascã „second hand”. În urma ultimei rectificãri a bugetului de care dispune municipiul Vaslui, primãria a gãsit resursele financiare pentru a acorda aproximativ 9.000 de lei pentru achizitionarea unor instrumente muzicale de strictã necesitate orchestei municipale „Rapsodia”. Situatia a fost adusã în atentia Consiliului local pentru aprobare, iar singurul consilier care s-a opus a fost consilierul Alecsandru Volocaru care i-a propus primarului sã-i doteze pe artisti cu instrumente second hand; unde mai pui cã si-a ofertat propriul instrument!

„La Culturã, achizitia instrumentelor propuse s-ar putea face mai simplu, prin donatie sau alte mijloace, nu achizitie directã de cãtre primãrie. Instrumentul nu trebuie neapãrat sã fie nou, un instrument muzical poate fi foarte bun si second hand. Eu detin un acordeon, îl pot aduce spre studiu, poate este bun. De ce sã cheltuim 82 de milioane pentru un acordeon?”, a explicat Volocaru în plen. Nici bine nu si-a terminat de argumentat propunerea, cã Alecsandru Volocaru a si primit replica din partea lui Vasile Pavãl, care a fost vizibil deranjat în calitatea sa de prim responsabil cu administrarea orasului de metoda lui Volocaru de a mai economisi ceva din bugetul local.

„Nu-i putem lãsa pe oamenii acestia sã meargã sã ne reprezinte cu pantalonii rupti în fund!”

„Nu vroiam sã intervin acum, dar simt nevoia sã spun ceva. Rapsodia Vasluiului ne reprezintã si ne va reprezenta. În ultima perioadã au avut loc transformãri importante în formatie, am adus dirijor de la Bacãu, oameni tineri în echipã, procesul de modernizare al formatiei noastre continuã, astfel încât sã ne reprezinte cu cinste în continuare. Nu sunt putine activitãtile ei, a avut spectacole în toatã tara, cu sigla Primãriei si a Consiliului Local, au fost la Iasi, la Cluj, Timisoara, Constanta – nu putem merge cu instrumente la mâna a doua. Vreti mustiuc de la second hand? Acordeonul dumneavoastrã pãstrati-l, vã rog, abtineti-vã! Aceastã formatie a cântat cu maestrul Botgros si cu alte persoane de o înaltã tinutã artisticã. Nu-i putem lãsa pe oamenii acestia sã meargã, sã ne reprezinte cu pantalonii rupti în fund! Domnule, campania electoralã s-a încheiat, am crezut cã ne întoarcem la treabã! Am gestionat corect sumele de bani, chiar si în perioada de crizã. Haideti sã dãm Cezarului ce-i al Cezarului, sã dãm culturii ceea ce i se cuvine, socialului, la fel! Sã stiti, asa si eu am acasã o muzicutã, dar o pãstrez pentru mine”, a replicat primarul Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.