Consiliul Județean Bacău își reduce cheltuielile, ca să plătească salariile DGASPC

Salariații DGASPC Bacău își vor primi salariile restante, a anunțat, luni, Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

„Așa cum m-am angajat în fața reprezentanților lucrătorilor DGASPC Bacău, am identificat o soluție privitoare la asigurarea plății salariilor, pentru toți angajații, timp de o lună de zile, până când Guvernul va înțelege obligația de a finanța protecția socială așa cum cere legea, nu cum populist clamează ministrul Violeta Alexandru, pasând responsabilitatea în curtea CJ-urilor. Menționez că folosirea salariaților DGASPC pe post de masă de manevră electorală, nu scutește Guvernul de a face rectificarea bugetară pentru asigurarea salariilor acestor angajați, foarte greu încercați în criza epidemiologică”, a declarat Ivancea.Consiliul Județean Bacău a asigurat în proporție de 66% din bugetul total a DGASPC, obligația guvernului este să finanțeze până la 90 % din cheltuielile cu serviciile sociale oferite de DGASPC beneficiarilor raportat la un standard de cost actualizat la nivelul anului 2020.

Soluția găsită președintele CJ Bacău a fost de ajustare a bugetelor instituțiilor subordonate, inclusiv a CJ, pentru constituirea necesarului financiar în vederea plății salariilor nete pentru lucrătorii DGASPC. Ajustarea va avea loc miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Județean. … https://zdbc.ro/consiliul-judetean-bacau-isi-reduce-cheltuielile-ca-sa-plateasca-salariile-dgaspc/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ