10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Consiliul Local Vaslui, sprijin de 335.000 lei pentru Centrul Județean de Excelență și Palatul Copiilor

- Advertisement -
SPRIJIN… Consiliul Local Vaslui va acorda 185.000 lei pentru Centrul Județean de Excelență Vaslui, iar 150.000 lei, pentru Palatul Copiilor.

BANI… Consiliul Local Vaslui va acorda, săptămâna aceasta, un sprijin financiar în valoare de 335.000 lei. Mai bine de jumătate din acești bani, 185.000 lei – vor ajunge la Centrul Județean de Excelență Vaslui, iar restul, 150.000 lei, la Palatul Copiilor. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor ce țin de implementarea unor proiecte și participarea la anumite competiții și festivaluri. Spre exemplu, potrivit programului de activități al Centrului Județean de Excelență Vaslui, 60.000 lei sunt alocați pentru tabăra de studii în care vor pleca elevii vasluieni vara aceasta.

Palatul Copiilor Vaslui este principalul furnizor de activități extracurriculare care desfășoară activități de timp liber pentru copii și tineri, în cadrul cărora se desfășoară acțiuni instructiv-educativ specifice, răspunzând intereselor, aptitudinilor și nevoilor acestora. „Educația de timp extracurricular nu vine să schimbe un sistem de valori, să contravină educației de tip curricular, ci o completează, făcând-o mai atractivă. Aceste activități extrașcolare vin ca alternative cu importanță majoră în formarea copiilor în funcție de aptitudini, aspirații, disponibilități. Având în vedere schimbările majore la nivelul comunității, al globalizări, dar și al pieței forței de muncă, educația de bună calitate este o premisă a progresului societății”, a explicat primarul Vasile Pavăl. Cei 150.000 lei alocați Palatului Copiilor vor asigura participarea elevilor mai multe competiții din țară, printre care Festivalul-Concurs internațional “Ghiocelul de argint”, Concursul Național de Tenis de masă și dans modern “Trofeul Drobeta”, Concursul național de șah “Cupa Palatului”,Concursul interjudețean de automodele “Cupa Vasluiului”, Festivalul de muzică populară “Mugurelul”, Basmele Reginei Maria, Campionatul național de automodele. Concursul național “Nextlab”, Concursul internațional de dans “Krakovia fest”.

Centrul Zonal Vaslui cuprinde 40 de grupe de elevi

Atât Palatul Copiilor Vaslui, cât și Centrul Județean de Excelență vor semna câte un protocol de colaborare cu Primăria Vaslui. Anul acesta, numărul grupelor de elevi a crescut considerabil: de la 63 în anul școlar precedent, la 75 în anul școlar curent. “În ceea ce privește Centrul Zonal de Excelență Vaslui, numărul de grupe a crescut de la 35 în anul școlar precedent la 40 în anul școlar precedent. Astfel, activitățile privind pregătirea și dezvoltarea elevilor capabili de performanțe înalte în cadrul Centrul Zonal de Excelență Vaslui se va desfășura în 40 grupe împărțite pe diciplinele Biologie, Fizică, Astronomie, Chimie, Geografie, Lb. engleză, Lb. rusă, Matematică, Informatică, Lb. română, Lb. latină și Robotică”, se arată în referatul anexat proiectului de hotărâre. Cei 185.000 lei vor ajunge la Centrul zonal Vaslui și vor asigura pregătirea intensivă a elevilor pe baza instrumentelor și probelor de evaluare specificie competițiilor naționale, participarea acestora la tabăra de studii programată la vară, achiziția de kit-uri și accesorii de robotică și organizarea de evenimente, concursuri, simpozionare etc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.