31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Consiliul Naţional Secuiesc anunţă introducerea cărţii de identitate secuieşti. Ce spune Guvernul României

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a anunţat organizarea unei dezbateri publice pentru introducerea cărţii de identitate secuieşti. Guvernul României: nu există nicio iniţiativă referitoare la modificarea legislaţiei privind eliberarea şi sau datele de înscriere în cartea de identitate.

Potrivit proiectului privind introducerea Cărţii de Identitate Secuiască, decizia a fost iniţiată de Comitetul Permanent al Consiliul Naţional Secuiesc (CNS este o organizaţie de drept privat fără recunoaştere oficială) pentru că „în orice ţară sau în oricare regiune autonomă a unei ţări, elementul constitutiv cel mai important este populaţia care locuieşte acolo, ai cărei membri acceptă constituţia ţării, respectiv legea fundamentală a regiunii autonome”.

În proiect se arată că documentul poate fi solicitat de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani care are reşedinţa permanentă în Ţinutul Secuiesc, dar şi de cei care locuiesc în afara ţinutului, dar „se declară secui şi acceptă autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc”.

Actul poate fi cerut prin completarea unui formular, care trebuie să indice numele şi prenumele solicitantului, data şi locul naşterii, adresa permanentă şi sexul. Formularul trebuie să conţină angajamentul solicitantului faţă de autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc în formă pretipărită.

Citeste mai mult: adev.ro/r3xwby

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here