4.5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Construcțiile fără autorizație de pe spațiile verzi dintre blocuri vor fi demolate! (FOTO, FACSIMIL)

- Advertisement -
AȘTEPTATĂ DE MULT… S-a aprobat protecția spațiilor verzi publice din zona blocurilor de locuit din Bârlad și demolarea construcțiilor neautorizate de pe ele!

ÎN SFÂRȘIT!… Una dintre problemele „arzătoare” la Bârlad este construirea fără autorizație pe spațiile verzi publice, din zona blocurilor din Bârlad, de chioșcuri, locuri pentru grătare, parcare pentru mașini personale, etc. În ședința CLM din 19 iulie s-a aprobat, în sfârșit, efectuarea protecției spațiilor verzi publice din zona blocurilor de locuit cu tipurile de panouri prezentate în anexele de la prezenta hotărâre, precum și desființarea construcțiilor executate fără autorizație de construcție pe spațiile verzi publice din zona blocurilor de locuit a municipiului Bârlad și refacerea spațiilor verzi afectate de construcții.

DOCUMENT: peste privind aprobarea efectuarea protectiei spatiilor verzi publice din zona blocurilor de locuit cu tipurile de panouri prezentate in Anexele la prezenta hotarare precum si desfiintarea constructiilor

Necesitatea și oportunitatea acestui proiect de hotărâre a fost determinată de: punerea în aplicare a prevederilor legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților privind protecția și conservarea și spațiilor verzi publice; desființarea construcțiilor neautorizate din spațiile verzi aferente blocurilor de locuit, în vederea refacerii spațiilor verzi afectate de construcții; necesitatea asigurării integrității elementelor cadrului natural, conservării și înfrumusețării spațiilor verzi aferente blocurilor de locuințe; necesitatea luării unor măsuri de protecție a spațiilor verzi cu panouri metalice care să conducă la îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului. În prezent, spațiile verzi aferente blocurilor de locuit sunt ocupate de construcții neautorizate (garaje, copertine, locuri pentru grătare), sunt utilizate ca locuri de parcare pentru mașini, împrejmuiri inestetice, iar spațiul verde nu își mai îndeplinește rolul de a îmbunătăți modul de viață pentru cetățenii orașului. Lucruri de mult știute, dar abia acum se ivește „luminița de la capătul tunelului” pentru această mare problemă a Bârladului.

Propunerile consilierilor, aprobate în ședința CLM

Îmbunătățirea aspectului spațiilor verzi din asociațiile de propietari prin efectuarea unor lucrări de reamenajare și punere în valoare a acestora; efectuarea de plantări de puieți de arbori și arbușți; implicarea asociațiilor de propietari în efectuarea lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi aferente asociației. Totodată, proiectul propune aprobarea unor tipuri de panouri metalice ce vor fi utilizate la protecția spațiilor verzi publice, după cum urmează: Pe Bulevardul Republicii, spațiile verzi situate la frontul stradal, vor fi protejate cu panouri traforate din metal cu grosimea de 3 mm și înălțimea de 450 mm și L de110 mm. Detaliile tehnice și modelul orientativ este prezentat în facsmilul de pe site-ul vrn.ro. Pe B-dul Epureanu, str. Dragoș Vodă, str. M. Viteazul, str. Colonel Simionescu Sava și str. Vasile Pârvan, spațiile situate la frontul stradal vor fi protejate cu panouri traforate din metal cu grosime de 3 mm și înălțimea 800 mm și L de 110 mm. Spațiile verzi situate în interiorul cvartalelor de locuit vor fi protejate cu panouri metalice din plasa bordurată, culoare verde h-0,8 m; L-2m. Modelele orientative de panouri traforate ce vor fi amplasate pe arterele principale, sunt prezente în facsmil. „În prezent, la Primăria Municipiului Bârlad se înregistrează frecvent cereri ale cetățenilor din zona de blocuri prin care solicită luarea unor măsuri de protecție a spațiilor verzi în vederea prevenirii depozitării deșeurilor și amenajarea adecvată a spațiului verde cu gazon, flori și puieți de arbori. În vederea îmbunătățirii aspectului general al orașului era necesară aprobarea unui concept unitar de protecție a spațiilor verzi cu care să fie de acord atât de cetățenii din asociațiile de proprietari, cât și autoritatea locală. Și iată că acum există acceptul, urmează să vedem și aplicarea proiectului! Că de vorbe suntem sătui!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. sunt multe garaje construite pe spatiul public având caracter de construcție provizorie de acum vreo 30-40 ani. S-au făcut chiar și tranzacții cu astfel de construcții. Unii au beneficiat și de statutul de …Revoluționar, și-a construit un garaj, l-a vândut, apoi și-a făcut un altul, chiar dacă acum numai are autoturism să-l adăpostească în acel garaj. Cu astfel de garaje ce facem???? Mai bine 10-12 locuri de parcare de rezidență pe cele 7-8 garaje, considerate de noi ilegale. Poate să ne prezinte Consiliul local o situație(juridică și fiscală) a acestor construcții, considerate de noi ilegale. Cred că nu se preaa plătesc impozite pe ele.

  2. Mai durează, ca cine a făcut construcția are spate, ex. Cartier deal , Tam Tam, gardurile mutate la limita proprietatilor ,doar pentru unii, oamenii cu pile nu, Cleopatra a reușit sa îngusteze o strada ocupând domeniul public de ce dom primar nu se pune în aplicare, banu și influienta, unde e poliția locala cu serviciul construcții?

  3. În municipiul Vaslui de ce nu se discută despre dărâmarea construcțiilor ilegale dintre blocuri? Ce fac angajații Primăriei Vaslui? Ce fac cei din Consiliul Local Vaslui? De zeci de ani se tolerează așa ceva. R U Ș I N E R U Ș I N E

  4. Un lucru normal care trebuia făcut de mult timp. Au venit toți marletii de pe la țara și au crezut ca sunt in curte la ei și au îngrădit in jurul blocului, unii și au făcut garaj pentru mașina și tot așa. Sa treacă la treaba primăria și să dărâme toate prostiile astea de pe lângă blocuri.

    • Foarte adevărat au îngrădit siau construit beci bucătărie zici ca este proprietatea lor!Acel teren plat toții locatari!Dar taxe plătește cât plătesc și eu la ap,nu mai ca ei au construit și alte!Alți au garaje,cuptor pentru grătar sunt multe de spus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.