23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

Controversatul medic ortoped Gheorghe Burnei vrea să-şi opereze nepotul fără acordul mamei

Gheorghe Burnei, chirurgul anchetat pentru vătămare corporală şi condamnat definitiv pentru corupţie, şi-a diagnosticat nepotul cu o boală rară şi a cerut să îl opereze de urgenţă, deşi codurile etice internaţionale precizează că doctorii nu au voie să-şi trateze membrii familiei. Aşa susţine mama copilului, fosta noră a doctorului, Roxana Burnei, care astăzi a protestat alături de alţi părinţi în faţa Institutului Medico-legal.

Anul trecut, băiatul cel mic al Roxanei a venit de la şcoală într-o zi şchiopătând. Tatăl, ortoped şi el, i-a făcut o radiografie, iar bunicul a pus diagnosticul: displazie fibroasă şi a cerut să intervină urgent.

Roxana Burnei povesteşte că l-a întrebat pe acesta în ce constă operaţia şi care sunt urmările acestei intervenţii medicale. Doctorul nu a oferit detalii despre procedură, în schimb i-a spus mamei „Dacă nu vrei să-l operez eu, du-te la altul!”. Mama a mers cu băiatul la alţi doctori, iar analizele nu au confirmat diagnosticul dat de Gheorghe Burnei.

Mai exact, în urma unei biopsi a reieşit că băiatul nu suferă de o boală rară, ci de o tumoră benignă întâlnită des la copii, numită fibrom nonosifiant. Cu toate acestea, Roxana Burnei a fost dată în judecată de fiul lui Burnei, tatăl copilului, de care aceasta a divorţat. Acesta au cerut în instanţă suplinirea consimţământului mamei, adică operarea copilului fără acordul ei.

Citeste mai mult: adev.ro/rcso82

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here