9.4 C
Vaslui
21-mart.-2023

Controverse, tristețe dar și revoltă la căpătâiul femeii din Huși, ucise de un sistem medical lamentabil într-o conjunctură tragică!

- Advertisement -
TRIST… Trupul neînsuflețit al Iridentei Maisner, de 48 de ani a fost depus la capela Bisericii Sfântul Dumitru din municipiul Huși, urmând a fi înmormântată miercuri.

DUREROS… Trupul neînsuflețit al Iridentei Maisner, hușeanca de 48 de ani, victimă fără scăpare a unui sistem medical local lamentabil, arogant și adesea indiferent la nevoile reale ale unei populații tot mai mult încercate de suferințe fizice, a fost depus la capela Bisericii Sfântul Dumitru din municipiul Huși. O plâng oamenii pe această femeie, mamă a unei fete de 14 ani, care, practic, a murit cu zile. Moartea acesteia a stârnit revoltă în rândul hușenilor care o cunoșteau, cu atât mai mult cu cât femeia nu suferea de boli cardiace. Medicii de la Spitalul Huși au fost cei care, i-ar fi retezat șansele la viață, întrucât ar fi evaluat mult prea superficial starea femeii și s-ar fi limitat la a o expedia formal la Spitalul din Vaslui, unde pacienta nu avea ce să caute. Afecțiunea sa impunea transferarea de maximă urgență, poate cu un elicopter SMURD, direct la Iași. Referitor la medicii care au decis ca femeia să fie trimisă aiurea la Vaslui, aceștia ar putea fi criticați pentru această superficialitate ucigașă, însă s-ar putea ca ei nici să nu fie atât de vinovați, de vreme ce niciunul nu are competență în Cardiologie la nivelul Spitalului Huși. “Fiecare medic e cu specialitatea lui, unul e de cap, altul e de picioare, etc. Dar chiar și așa, medicul de la CPU Huși, urgentist fiind, ar fi trebuit să știe ce e cu femeia asta și unde să o transfere. Oare toți riscăm soarta Iridentei, dacă, Doamne ferește, ajungem pe la spital și nu avem nicio cunoștință pe acolo?”, se întreabă, revoltați, apropiații femeii decedate.

“Iertarea este o mare tăcere”, scria Iridenta Maisner, deasupra uneia dintre pozele sale pe care le-a împărtășit cu prietenii de pe Facebook și care era făcută lângă zidurile Episcopiei Hușilor. În aceste zile, în care destinul său a fost frânt de o conjunctură tragică, în care medicii – unii dintre ei – au jucat un rol decisiv, dar nu în sensul care ar fi putut s-o salveze, o mulțime de interpretări capătă acum gândul de atunci al Iridentei. De la aflarea veștii despre deces, sute de mesaje au curs și oamenii, mai cu seamă cei care au cunoscut-o, o plâng pe această femeie, mamă a unui copil de 14 ani, care era bună și blândă cu toată lumea. Dincolo de șocul că ea nu era cunoscută cu afecțiuni cardiace, aspect care a pus pe gânduri multă lume, a intervenit și dezvăluirea privind “traseul morții” pe care Iridenta Maisner a fost trimisă să îl parcurgă de niște medici cărora le-a fost “greu” să vadă că ea are nevoie de medicii și dotările de la Iași, nu de un drum zadarnic la spitalul Vaslui. “Ce om bun era și nu era bolnavă de inimă. Noi nu o știm bolnavă. Vecinul meu, care are 80 de ani, a ajuns nu demult la spitalul Huși și a fost preluat cu elicopterul și dus la Iași, dar pentru mama asta de 48 de ani nu s-a putut aduce acel elicopter? Nu s-a putut trimite fata asta la Iași, ca să aibă măcar o mică șansă? La Iași este acest Institut al Inimii sau cum se numește el… De ce nu au trimis-o și pe ea acolo repede? Nu sunt de înțeles deloc acești medici. Deloc”, spun, cu ochii în lacrimi, apropiații Iridentei Maisner.

Miercuri va fi înmormântarea

Trupul neînsuflețit al Iridentei a fost depus la capela de la Biserica Sfântul Dumitru, de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Huși, iar înmormântarea, spun apropiații, este programată să aibă loc pe data de 8 februarie 2023, la orele prânzului. “Dumnezeu să o aibă în pază! E și milă, e și durere, dar e și frică multă! Gândiți-vă că toți putem ajunge la spitalul Huși, mai ales că bolile de inimă sunt pe primul loc. Noi să sperăm că vom fi tratați altfel, că se va uita altfel la noi decât la Iridenta? Să sperăm, că doar speranța ne-a mai rămas la toți”, spun, cu tristețe, cei care i-au fost prieteni Iridentei Maisner.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

23 COMENTARII

 1. Este a nu știu câta oară, în care asistăm a degradarea totală a sistemului sanitar!
  Zeci de ani plătind asigurări de sănătate de ordinul milioanelor/lunar și când ai nevoie de ei o singură dată poate, în toată viața, îi doare pe toți fix în kur.
  Nu-i trage nimeni la răspundere, salariile sunt ca în Occident peste 200 mil. lunar, trai neneacă!
  Plus ce câștigă în privat, din lăcomia lor nemăsurată.
  Dacă nu ai nevoie de urgență și ai bani de privat, mai este o …salvare.
  Dacă ești grav bolnav necesitând ajutorul lor, ori că mori acasă, ori mori la spital cu zile, totuna-i!
  Dumnezeu s-o odihnească în pace!

 2. Personalul medical de la spitalul Huși ar trebui instruiți periodic la cum ar trebui să se comporte cu pacienții, mai ales asistentele. Scuze pt cei ce chiar își fac treaba și au empatie pt bolnavi, dar sunt putini.

  • Toate angajările s-au făcut exclusiv pe șpagă, de aici și durerea la bască, ăștia și-au „cumpărat” locurile.Din cauza asta nu există repercusiuni. Iar absolvenții de medicină din UPU fac nani la greu și dau cotă parte din gărzi…

 3. Realitatea: ii doare-n cur pe toți, indiferent ca sunt medici la Huși, la Vaslui, sau la Iaşi (ultimii n-au vrut nici macar sa o primeasca pe.aceasta biata femeie). Vremea trece, leafa merge, șpăgile curg. De ce ar munci? Bataie de joc crasă! Iar cei care ar trebui sa ia măsuri, întorc capul. Nu e problema lor, până nu le moare și lor cineva… Iar pe bobor il foote grija de ce a mai făcut nush ce politruc ajuns manager de spital, în loc sa vada problema reală: lipsa de interes, de răspundere, în TOATE domeniile de activitate, nu doar in cel medical. Doar ca aici se vede mai bine, ca mor oameni din cauza unor iresponsabili care au tupeul sa se numească „doctori” si a societății care nu-i sancționează.

 4. Nicicand omul nu a avut posibilitati de tot felul ca in zilele de azi ,si totusi nu ajunge ,majoritatea isi pot permite sa se imbrace ,sa manance ,sa isi acopere nevoile dar cum tot el ,omul,e fiinta mizerabila condus de lacomie ,ignoranta ,lasitate ,si-a vandut sufletul pentru ce are si nu stie sa foloseasca ,el stapaneste ,nu are timp sa se uite in jur si la el insusi ,asa ca alearga intr-o goana din care nu se poate opri ,uitati-va la acest individ si in el vedeti raul intruchipat ,la unii nu se vede atat de bine ,e drept ,sa ii multumim totusi ca prin chipul si faptele lui primim un jet rece pe fața constatand :asta e lumea in care traim ,din pacate putini se mai pot numi oameni

 5. Pacat de oameni! Suflete care vor sa traiasca, care au copii de crescut , care pentru o zi de viata lupta, pacat dar mare pacat ca s-a inventat cuvantul BAN, cuvantul orgoliu, cuvinte incompatibile cu grija de cel del anga tine. Eram la o expozitie de fotografie in 2014 si una era cutremuratoare un copil gol de 3 ani dormea pe scarile metroului dintr-un oras din thailanda si oamenii treceau nepasatori pe langa el . Asa s-a ajuns si la noi. Pacat ca am uitat sa fim oameni!!!

 6. Un psihopat intr-o functie de manager ,il ajuta sa opereze psihopatia dar in a face planuri pe termen lung nu ,psihopatul nu vede mai departe de doi pasi in fata lui ,nimeni niciodata sa nu aiba asteptari de la acest ratat

 7. Lumea e plafonata in Husi ,accepta ca oile ce li se pune pe masa,se ingramadeste la sarmale ,impresionabila ,cand face un semn ciupilan ei sunt la comanda ,normal ca asa merge si lui Popa ,pe langa Ciupilan

 8. O privire de psihopat!Vreti voi de la asta sa faca ceva pentru o cauza nobila ,niciodata !Si daca nu va fi scos afara nu va fi bine nici cat a fost

 9. Pe Popa nu il intereseaza alceva decat scaunul ,politica ,bautura si sa rada de femei ,cam atat,uitati-va putin la el ,are o privire diabolica ,cum ar putea asta sa faca ceva pentru umanitate cand el nu stie nici cu el ce se intampla,o javra ,asta a fost dat afara si din scoala ,l-a primit tot Husiul

 10. Spre deosebire de Spitalul Husi la Vaslui nu s-a pus niciodata problema finantarii. Daca la Husi, spitalul se autofinanteaza (decontarea cazurilor rezolvate de catre casa de asigurari) la Vaslui, Consiliul Judetean pompeaza foarte multi bani, astfel ca nu-i intereseaza atat de mult decontarea de la casa de asigurari si totodata creste si nivelul de dezinteres al actului medical, pt ca, atat timp cat sunt bani, medicii isi vad de viata lor si cei care doar trag chiulul o pot face, pe bani multi, la Spitalul Judetean.
  Lipsa banilor, subfinantarea sistemului in general duce la moarte.
  Ca sa atragi medici, trebuie sa ai bani sa-i platesti si, de exemplu, sa poti sa le oferi transport gratuit la Iasi, asa cum face Vaslui-ul.
  Nu lucrez in sistemul medical, dar daca ai un pacient de 5 zile internat, nu poti sa dai vina pe Spitalul din Husi. Starea femeii s-a agravat cat timp a fost la Vaslui. Dar doamna manager de la Vaslui nu este medic deci parerea privind starea de sanatate a pacientei nu este avizata!
  Doar arunca pisica!

  • Popescu ion nu esti medic dar vad ca esti foarte la curent cu lucrurile. Uite eu stiu si nu sunt doctor ca acreditarea asta o faci tocmai ca sa ai contract cu casa. Din cate stiu spitalul vaslui a avut acreditarea anul trecut . Este imposibil sa nu aiba contract cu casa. Consiliu judetean pompeaza bani. Foarte bine uite D nul Popa este consilier judetean sa pompeze si dumnealui bani la husi . Adica sa inteleg ca daca CJ -ul le arata spatele husenilor este pentru ca dumnealui nu se ocupa?? Se poate! Nu incercati sa gasiti scuze ! Scuza pana acum a fost nu sunt medicamente pt ca nu ne decontează bani casa.. serios?? Casa a decontat la contract nu la realizari asa ca la cate realizari a avut husiul trebuia sa fie si renovat si vopsit si de toate. Nu au scuza sau daca incearca scuza asta sa caute alta!

  • Da popescu ion dar managerul popa a spus raspicat ca pentru scaunul si functia ocupata dansul nu parjoleste bugetul consiliului local ( traducere eu nu te deranjez ciupilane tu nu ma deranjezi pe mine) . Eu am fost consilier uite asa, cand locuiam in alt oras , iar in luna decembrie directorul spitalului de acolo venea cu planul de management pe anul urmator facea solicitari , ptopuneri, care treceau care nu ( dar de obicei lupta pana avea tot) si spitalul acela se rotea dupa soare! In husi manageru se duce la cl numai cand e chemat ca a mai comis o tampenie! Dar va meritati soarta!

 11. E jale cu spitalele din Vaslui. Doctori, pe ortopedie pediatrica, de exemplu, nu sunt, imagistica la interpretare, de asemenea, la pământ. În spitalul vechi e de jale. Bazinetele pline stau ore în șir pe jos în toaletă, lenjeriile nu sunt schimbate, iar doctorii nu au capacitatea de a recunoaște ca sunt limitați și ca organizare, dar și din punct de vedere al competentei. Managera e bună de primar, ea face investiții și da cu var.

  • Doctor de ortopedie pediatrica este la Vaslui. Nu este garda pentru ortopedie și chirurgie pediatrica. Interesati-va înainte de a vorbi. Spun unii răuvoitori ca nu este doctor ca să trimită medicii urgentisti toate cazurile la Iași și sa scape de răspundere.

 12. Medicii, cea mai mare parte dintre ei, nu mai sunt empatici, atenți la suferințele oamenilor pentru care au depus jurământ că-i tratează.
  Mulți nu au vocație și nu-i interesează decât un sac de bani lunar. Cu siguranță a fost vacc. și asta i-a adus sfârșitul!
  Păcat de copilul rămas fără mamă!
  Condoleanțe familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.