spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Controverse, tristețe dar și revoltă la căpătâiul femeii din Huși, ucise de un sistem medical lamentabil într-o conjunctură tragică!

- Advertisement -
TRIST… Trupul neînsuflețit al Iridentei Maisner, de 48 de ani a fost depus la capela Bisericii Sfântul Dumitru din municipiul Huși, urmând a fi înmormântată miercuri.

DUREROS… Trupul neînsuflețit al Iridentei Maisner, hușeanca de 48 de ani, victimă fără scăpare a unui sistem medical local lamentabil, arogant și adesea indiferent la nevoile reale ale unei populații tot mai mult încercate de suferințe fizice, a fost depus la capela Bisericii Sfântul Dumitru din municipiul Huși. O plâng oamenii pe această femeie, mamă a unei fete de 14 ani, care, practic, a murit cu zile. Moartea acesteia a stârnit revoltă în rândul hușenilor care o cunoșteau, cu atât mai mult cu cât femeia nu suferea de boli cardiace. Medicii de la Spitalul Huși au fost cei care, i-ar fi retezat șansele la viață, întrucât ar fi evaluat mult prea superficial starea femeii și s-ar fi limitat la a o expedia formal la Spitalul din Vaslui, unde pacienta nu avea ce să caute. Afecțiunea sa impunea transferarea de maximă urgență, poate cu un elicopter SMURD, direct la Iași. Referitor la medicii care au decis ca femeia să fie trimisă aiurea la Vaslui, aceștia ar putea fi criticați pentru această superficialitate ucigașă, însă s-ar putea ca ei nici să nu fie atât de vinovați, de vreme ce niciunul nu are competență în Cardiologie la nivelul Spitalului Huși. “Fiecare medic e cu specialitatea lui, unul e de cap, altul e de picioare, etc. Dar chiar și așa, medicul de la CPU Huși, urgentist fiind, ar fi trebuit să știe ce e cu femeia asta și unde să o transfere. Oare toți riscăm soarta Iridentei, dacă, Doamne ferește, ajungem pe la spital și nu avem nicio cunoștință pe acolo?”, se întreabă, revoltați, apropiații femeii decedate.

“Iertarea este o mare tăcere”, scria Iridenta Maisner, deasupra uneia dintre pozele sale pe care le-a împărtășit cu prietenii de pe Facebook și care era făcută lângă zidurile Episcopiei Hușilor. În aceste zile, în care destinul său a fost frânt de o conjunctură tragică, în care medicii – unii dintre ei – au jucat un rol decisiv, dar nu în sensul care ar fi putut s-o salveze, o mulțime de interpretări capătă acum gândul de atunci al Iridentei. De la aflarea veștii despre deces, sute de mesaje au curs și oamenii, mai cu seamă cei care au cunoscut-o, o plâng pe această femeie, mamă a unui copil de 14 ani, care era bună și blândă cu toată lumea. Dincolo de șocul că ea nu era cunoscută cu afecțiuni cardiace, aspect care a pus pe gânduri multă lume, a intervenit și dezvăluirea privind “traseul morții” pe care Iridenta Maisner a fost trimisă să îl parcurgă de niște medici cărora le-a fost “greu” să vadă că ea are nevoie de medicii și dotările de la Iași, nu de un drum zadarnic la spitalul Vaslui. “Ce om bun era și nu era bolnavă de inimă. Noi nu o știm bolnavă. Vecinul meu, care are 80 de ani, a ajuns nu demult la spitalul Huși și a fost preluat cu elicopterul și dus la Iași, dar pentru mama asta de 48 de ani nu s-a putut aduce acel elicopter? Nu s-a putut trimite fata asta la Iași, ca să aibă măcar o mică șansă? La Iași este acest Institut al Inimii sau cum se numește el… De ce nu au trimis-o și pe ea acolo repede? Nu sunt de înțeles deloc acești medici. Deloc”, spun, cu ochii în lacrimi, apropiații Iridentei Maisner.

Miercuri va fi înmormântarea

Trupul neînsuflețit al Iridentei a fost depus la capela de la Biserica Sfântul Dumitru, de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Huși, iar înmormântarea, spun apropiații, este programată să aibă loc pe data de 8 februarie 2023, la orele prânzului. “Dumnezeu să o aibă în pază! E și milă, e și durere, dar e și frică multă! Gândiți-vă că toți putem ajunge la spitalul Huși, mai ales că bolile de inimă sunt pe primul loc. Noi să sperăm că vom fi tratați altfel, că se va uita altfel la noi decât la Iridenta? Să sperăm, că doar speranța ne-a mai rămas la toți”, spun, cu tristețe, cei care i-au fost prieteni Iridentei Maisner.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri