Convinși că-i apără de COVID, românii golesc farmaciile de vitaminele C și D

Speriați de amenințarea îmbolnăvirii de COVID, românii își redescoperă imunitatea. La mare căutare sunt acum suplimentele care promit să întărească scutul natural în fața bolii. Cutiile de vitamina C și D se cumpără cu zecile. Medicii spun că suplimentele ajută în această perioadă și sunt chiar folosite în tratamentul COVID, dar numai în doze prescrise de un specialist.

Într-un mall din București, este coadă la intrarea într-un magazin. Dar acești oameni nu stau la coadă după haine sau electrocasnice, deși se apropie sezonul reducerilor de toamnă.

– Bună ziua, putem să vă ajutăm cu ceva?

– Da. Unde aveți vitamina D?

-Nu mă interesează firma, ce firmă, dacă mi le arătați, eu vă spun care sunt, îmi mai aduc aminte.

Cumpărătorii de toate vârstele au umplut coșurile cu vitamine și minerale. Spun că nu regretă niciun leu investit în fortificarea organismului.

„Pentru toată iarna”, justifică o cumpărătoare.

„Avem nevoie, mai ales in perioada asta cu corona”, spune o alta.

„Vitamina D, A, că am lipsă, îmi dă imunitate”, explică o altă femeie.

– Luna asta pe vitamine cam cât ați cheltuit? vrea să afle reporterul.

– Am dat 400 de lei. Cam mult, asta e, recunoaște cumpărătoarea.

– De obicei folosesc vitamina C, vitamina D, niște imunomodulatori foarte, foarte buni. Sunt vitamine care nu se pot stoca în organism și atunci e necesar să le luăm zilnic. Cam 150-200 de lei dau pe suplimente alimentare, spune o altă tânără.

– Vitaminele D3, că se spune că apară imunitatea, îl consider ca un placebo, mă ajută să fiu mai optimist. Am 79 de ani și sper să ajung nu chiar la 100, da’ macar la 92, că mai am multe de făcut! – mărturisește un bărbat. … https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/convinsi-ca-i-apara-de-covid-romanii-golesc-farmaciile-de-vitaminele-c-si-d-1397844
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ