spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Copiii cu autism, tratați în secția de Psihiatrie Pediatrică, înființată în premieră la Spitalul de Copii din Iaşi

- Advertisement -

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași va fi prima unitate din ţară care are compartiment special destinat copiilor cu autism. Consilierii județeni, reuniți în ședință de plen, au votat noua structură a unităţii medicale.

Structura prevede și înființarea, în premieră, a Compartimentului de psihiatrie pediatrică. Acesta va avea cinci paturi și va fi adresat copiilor cu patologie din spectrul autist. Acest lucru este considerat o reală necesitate deoarece, în ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitări din partea părinților ai căror copii au fost diagnosticați cu această patologie care de multe ori nu este tratată cu seriozitate la nivel naţional.

De altfel, pentru înființarea

De altfel, pentru înființarea acestui compartiment, care are în schemă, printre altele, un logoped și un psiholog, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism. Astfel, noul compartiment răspunde nevoilor actuale ale copiilor și părinților…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/copiii-cu-autism-tratati-in-sectia-de-psihiatrie-2311397.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.