spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Copiii din centrele de plasament din Bârlad, sãrbãtoriti de 1 Iunie!

- Advertisement -

SPECIALI Pentru a marca Ziua Internationalã a Copilului, si în acest an, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui va organiza o serie de activitãti în cadrul serviciilor de protectie de tip rezidential pentru copii. Toti copiii beneficiari ai unei mãsuri de protectie specialã din Bârlad vor fi sãrbãtoriti de cãtre personalul din centre prin organizarea de mese festive, vizite la grãdina zoologicã sau în parc, iesiri la picnic, jocuri si competitii distractive, activitãti de recreere – socializare, însã li se va oferi si oportunitatea de a-si exprima talentul în teatru, muzicã sau dans în cadrul programelor artistice. La Grãdina Zoologicã din Bârlad, copiii au de 1 Iunie intrarea gratuitã! Pentru cã orice copil este de 1 Iunie SPECIAL!

Ziua copilului a fost mentionatã prima datã la Geneva la Conferinta Mondialã pentru Protejarea și Bunãstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tãri, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupã aceastã conferintã, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia, Ziua copilului a fost sãrbãtoritã pentru prima datã în data de 23 aprilie 1920. În anul 1954, Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat sã dispunã de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (Universal Children’s Day). În România, Autoritatea Nationalã pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

1 Iunie la Bârlad – copiii au intrarea gratuitã la Grãdina Zoologicã!

Pentru copiii Bârladului si nu numai, astãzi intrarea la Grãdina Zoologicã va fi gratis. Reamintim programul pentru vizitarea Grãdinii Zoo: între orele 10.00 – 19.00. Tot pe 1 Iunie, desenele pe asfalt si expozitiile pe diferite teme vor fi si ele parte integrantã din program, având scopul de a ilustra lumea prin ochii inocenti ai copilãriei. Paleta de activitãti din fiecare serviciu din cadrul DGASPC Vaslui – Centrele din Bârlad, include si momente festive specifice unei astfel de zile speciale. La Bârlad, Centrul de Asistentã si Sprijin pentru Tinerii care Pãrãsesc Centrele de Plasament Bârlad si Centrul de recuperare si reabilitare pentru copii, va marca aceastã zi prin participarea la urmãtoarele activitãti: “Atentie, se cântã!”, initiatã de Primãria Bârlad, la Teatrul de varã din Gradina Publicã, activitatea “Fiecare copil este unic” si vor vizita în mod organizat Grãdina Zoologicã. Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi Bârlad vor merge într-o excursie organizatã la Mãnãstirea Bujoreni, si vor petrece ziua într-un mod festiv cu tort, baloane, muzicã, dulciuri, bãuturi rãcoritoare, unde acestia vor dansa, socializa, bucurându-se de ziua lor. Beneficiarii Centrului de Urgentã pentru Victimele Violentei în Familie vor participa la activitatea “Farmecul vârstei fericite”, ce are rolul de a cunoaste semnificatia zilei de 1 Iunie si de a constientiza cã toti copiii au atât drepturi cât si obligatii. Vor putea vizita repere semnificative pentru municipiul Bârlad, precum Muzeul „Marcel Guguianu”si „Muzeul Vasile Pârvan”-Bârlad, obiective care definesc istoria culturalã localã. Serviciul Alternativ de Protectie de Tip Familial Apartamente Bârlad va organiza o iesire în aer liber la un picnic organizat în Grãdina Publicã Bârlad. Serviciul Alternativ de Protectie de Tip Familial Cãsuta Bârlad organizeazã pentru copii jocuri recreative în curtea interioarã, concurs desene pe asfalt, auditii muzicale. Competitiile vor fi rãsplãtite prin servirea unei mese festive si premii simbolice. Centrul de Primire în Regim de Urgentã pentru Copiii Strãzii Bârlad va include pe lista de activitãti menite sã marcheze aceastã zi specialã activitãti în aer liber, masã festivã, jocuri, muzicã si povesti pentru copii. Complexul de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Handicap Bârlad va include un program artistic oferit de Grãdinita nr. 5 Bârlad. Cadourile sunt oferite din sponsorizãri a Asociatiei ChildsLife International si People in Need.

(Material realizat cu ajutorul purtãtorului de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.