24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Copiii din comuna Băcești au participat la prima tabără din acest an, oferită de Episcopia Hușilor (FOTO)

A VENIT VACANȚA… Taberele misionare rurale „Copilărie și credință”, pentru copii și tineri, au fost reluate la inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, din data de 16 iunie, în Episcopia Hușilor. Programul, aflat la a IV-a ediție, este dedicat anul acesta unui număr de 12 comunități, fiecare tabără se desfășoară pe o perioadă de patru sau cinci zile.

Atelierele tematice și activitățile educative non-formale, la care vor participa cei mici, susținute de voluntarii Asociației JoyCamps Romania, sunt diversificate și anul acesta, și constau în: comunicare, prim-ajutor, orientare și supraviețuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, spiritualitate, drumeție, muzică, dans, vânătoare de comori, foc de tabără și multe alte programe surpriză. «Zilele trecute am revenit în satele județului Vaslui, cu multă emoție și bucurie, pentru a le oferi copiilor o vacanță de neuitat, prin taberele „Copilărie și credință”, devenite o tradiție frumoasă în Episcopia Hușilor, derulate de Sectorul activități cu tineretul, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie. Am poposit în prima tabără la Vovriești din comuna Băcești, la granița cu județul Neamț, unde au participat în tabără 70 de copii din cele trei sate Vovriești, Ciurea și Bălușești, dar și copiii din parohia Țibăneștii Buhlii. La fel ca în anii trecuți, acest proiect se desfășoară și vara aceasta cu ajutorul celor 80 de voluntari ai Asociației „JoyCamps Romania”, care pun mult suflet în activitățile de voluntariat printre cei mici. țin să mulțumesc preoților Emilian Caraza, de la parohia Vovriești, Ilie Andrei Bogdan de la Țibăneștii Buhlii, Cristian Jitaru de la Dumești I și Constantin Tomozei de la Dumești II, Primăriei și școlii din comuna Băcești, pentru implicarea frumoasă la desfășurarea primei tabere din perioada 16-20 iunie 2022. A doua tabără se va derula în localitatea Alexandru Vlahuță, începând cu ziua de 21 iunie», a menționat consilierul eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Asociației JoyCamps Romania.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Foarte frumos!! In sfarsit, Episcopia Husilor a inceput sa faca si lucruri bune pentru comunitate, sub conducerea noului Episcop. Felicitari! Asa mai merge.
    Ne-am saturat de popi medievali care stiu doar sa ceara, sa ia pielea si de pe viu, si de pe mort, in loc sa ofere servicii utile comunitatii, adaptate vremurilor actuale; ca doar au de unde, avand in vedere ca BOR e cea mai bogata corporatie din Romania, posesoare de banci, centre comerciale, paduri, fonduri de vanatoare, terenuri agricole, zeci de mii de cladiri cu diverse destinatii, tipografii, posturi de radio si televiziune, societati comerciale care opereaza in foarte multe domenii de activitate, corporatie finantata de NOI TOTI.

  2. eNORIAȘULE, care nu știi că bisericile sunt pictate în interior!!! Tu fugi de Biserică, iocane, CRUCE. Ai dat tu vreun ban pentru acești copii? Stai în IADUL TĂU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here