spot_imgspot_img
17.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Copiii unei grădinițe din Huși, în pericol: curtea a fost lăsată în paragină, iar educatoarele cer ajutor pe internet!

- Advertisement -
AJUTOR… Educatoarele de la Grădinița nr. 10 au considerat că doar apelul public făcut pe portalul hartaedu.ro, acolo unde își expun nevoile mai multe unități de învățământ din toată țara, ar mai putea să aibă vreun efect pentru repararea și dotarea curții unității de învățământ.

VORBE… Aleșii de la Huși se dau tare gospodari și, cel puțin cu sistemul de învățământ, se consideră a fi atenți nevoie mare, însă educatoarele unei grădinițe din oraș au ajuns să ceară pe internet susținere pentru ca măcar vreo firmă privată să reparea curtea în care se joacă peste o sută de copii. Imaginile cu unitatea de învățământ au stârnit reacții, iar unii au fost ironici, susținând că sunt grădinițe în mediul rural incomparabil mai frumoase și mai îngrijite decât Grădinița nr. 10 din municipiul Huși. Culmea este că nu e prima dată când această unitate de învățământ ajunge în atenția publică, anterior unul dintre consilieri transmițând în plenului CL că are informații sigure despre faptul că în Grădinița nr. 10 plouă prin acoperiș, iar frigiderul cu alimentele destinate copiilor este legat cu o sfoară, care-i ține ușa… să nu pice.

Educatoarele de la Grădinița nr. 10 au considerat că doar apelul public făcut pe portalul hartaedu.ro, acolo unde își expun nevoile mai multe unități de învățământ din toată țara, ar mai putea să aibă vreun efect pentru reprarea și dotarea curții unității de învățământ. Cei 132 de copii care sunt educați aici au nevoie de condiții bune, spun cadrele didactice. Acum, suprafața curții înseamnă doar niște petice de asfalt, între alte petice de pământ sau beton coșcovit. Gardurile arată jalnic, însemnând ba niște scânduri vechi, ponosite, ba o plasă ținută din loc în loc de niște bucăți de fier ruginit.

„Gardul ce împrejmuiește grădinița prezintă urme reale de uzură, fiind un gard vechi de plasă, cu elemente ruginite, ieșite în afară, și deosebit de periculoase

„Curtea grădiniței noastre reprezintă un spațiu vast, dar lipsit de siguranță pentru copii. Terasa din jurul grădiniței prezintă un grad mare de deteriorare, ce de multe ori a dus la accidentarea preșcolarilor din grădiniță. Gardul ce împrejmuiește grădinița prezintă urme reale de uzură, fiind un gard vechi de plasă, cu elemente ruginite, ieșite în afară, și deosebit de periculoase. Aparatele de joacă sunt vechi și nu sunt încadrate într-un spațiu sigur (lipsa pavajului cauciucat), iar unele dintre acestea nu corespund normelor de siguranță. Este, de asemenea, nevoie de plantarea unor copaci pentru a crea zone de umbră, necesare în anotimpul călduros, întrucât grădinița noastră are porțile deschise și în perioada verii. Curtea mare ar putea găzdui spectacole pentru comunitate, de aceea este necesară crearea unei scene/foișor destinat acțiunilor de tip artistic, atât de îndrăgite de copiii de vârstă mică. De asemenea, sunt necesare investiții majore în ceea ce privește crearea de centre de joacă pentru curte: reamenajarea gropii cu nisip, construirea unei bucătărioare de vară pentru jocul de rol și achiziția de jucării specifice, crearea unui perete pentru artă (muzica și pictură), a unei grădini senzoriale sau alte idei inovative atât de necesare pentru educația creativă. Cele mai multe eforturi au fost făcute prin Asociația Părinților din cadrul grădiniței. Împreună am reușit să reparam o căsuță de joacă deteriorată și am reușit să schimbăm o parte din leagănele uzate. S-au achiziționat, de asemenea, și câteva măsuțe și scaunele pentru exterior, pentru jocul de rol, îndrăgit de copii”, a fost mesajul cadrelor didactice de la Grădinița nr. 10 din municipiul Huși.

Prin oraș s-au făcut locuri de joacă frumoase și moderne, dar la grădinița cu 132 de copii, educatoarele cer ajutor pe internet

Dacă demersul va avea succes, rămâne de văzut. Între timp însă, este de întrebat ce fac aleșii locali, care, culmea, au arătat că se pricep la amenajat locuri de joacă pentru copii. În oraș au fost modernizate cu mult simț estetic o serie de locuri de joacă și tocmai de aceea este de mirare cum de această grădiniță nu s-a găsit și ea printre priorități, mai ales că acolo sunt 132 de preșcolari, după cum au declarat cadrele didactice, în apelul lor public. Mai mult decât atât, despre problemele acestei grădinițe s-a mai vorbit și în luna august a anului trecut, când, într-o ședință de Consiliu, unul dintre aleși a susținut că unitatea de învățământ ar avea acoperișul ciuruit, iar frigiderul ar avea ușa legată cu o sfoară, ca să nu cadă. Primarul Ioan Ciupilan a spus atunci că are în vedere situația de la această grădiniță, că reabilitarea ei este cuprinsă într-un proiect depus la finanțare, dar și că, în limita posibilităților, se va lucra la remedierea aspectelor semnalate. Iată însă că în mai 2022, educatoarele cer pe internet susținere din partea donatorilor cu inimă mare, ca să le fie reparate curtea și gardul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Doamna inspector scolar general adjunct, nu este educatoare la Husi, sau poate este pe la Sorbona.
    Sa se uite si in ograda ei.

    • Aia habar nu are pe ce lume trăiește si tu vrei sa creeze proiecte de investiții, sau sa prezinte la primărie vreo propunere! Hai ca asta-i buna!

  2. In Husi, Primaria nu are prioritati ca educatia, cultura, sport…nu se investeste in asa ceva, se investeste in ce-i place boss ului din Primarie. Daca era vreun poligon cu ceva animale de vanat, se investea repede…taie panglici la uliti asfaltate de zici ca e vreo minune in 2022 sa asfaltezi 10 m.!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.