Corneliu Stângă a construit la Vetrișoaia „bastionul” transparenței de pe Valea Prutului

BILANȚ… Condusă de un primar tânăr și cu inițiativă, venit din mediul privat în administrația publică, comuna Vetrișoaia începe să arate ca o comunitate demnă de a fi Poarta Europei. Ajuns la al doilea mandat, primarul Corneliu Stângă pare că e primar de-o viață. Actrivitatea sa și-a pus amprenta adânc pe comunitate, într-un timp relativ scurt și o parte din inițiativele sale, precum cea de acordare de burse studenților, au fost preluate și de alți edili. Liberal fiind, Corneliu Stângă a fost uitat de cei din conducerea Consiliului Județean Vaslui și acesta a povestit impactul avut asupra comunității și a explicat că a trecut peste acest obstacol, absorbind mai multe fonduri europene. “Fondurile europene le-am folosit, mai ales, pentru spijinul copiilor din comunitate, al școlilor dar și al profesorilor. Nimic nu se compară cu bucuria copiilor atunci când primesc lucrurile cumpărate cu ajutorul acestor proiecte. Urmează încă un mandat de patru ani și dorințele sunt mărețe. Vreau să rezolv problema apei potabile și a canalizării din comună, avem de asfaltat și sperăm să reușim să aducem și gazul metan la Vetrișoaia. Acum, la sfârșit de an, doresc oamenilor din comună Sărbători fericite, sănătate și Moș Crăciun să le aducă numai bucurii”, spune Corneliu Stângă. 

Un primar tânăr și cu inițiativă la cârma comunei Vetrișoaia a reușit să schimbe fața unei comunități de la granița Europei. Și asta pentru că edilul a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele promise cetățenilor, dar și să se gândească la altele noi. “Sfârșitul de an trebuie să arate oamenilor din Vetrișoaia tot ceea ce am reușit să realizăm noi, în condițiile în care, timp de patru ani, am fost vitregiți de fonduri de la Consiliul Județean pentru că eram de altă culoare politică. Cu toate acestea, în primul mandat am finalizat terenul de sport sintetic și teatrul de vară cu fântână arteziană, dar și prima asfaltare din istoria comunei Vetrișoaia, 6,5 km de drum comunal, cu rigole, semnalizare și tot ce înseamnă un drum bine făcut și nu numai atât. Toate acestea au însemnat investiții de peste 6 milioane de euro, împreună cu proiectele pentru copiii din comuna Vetrișoaia, acele proiecte făcute pentru cei mici care cuprind tabere și mese calde. Pe viitor, sper să rezolvăm o problemă dureroasă pentru noi, anume, dorim să implementăm un sistem integrat de apă potabilă și canalizare. Mai ales că, pe Valea Prutului, apa potabilă este o adevărată problemă. O altă problemă ce trebuie rezolvată este cea a deșeurilor. Un alt proiect este legat de construirea unei gropi de gunoi de grajd din care putem face compost și acesta să fie comercializat. Avem nevoie de o școală nouă pentru că cei mici învață deja în două schimburi.

Venit din privat, Corneliu Stângă a reușit și în administrația publică

Corneliu Stângă a venit la primărie din mediul privat. A demonstrat că poate fi competitiv, după care s-a gândit că va putea schimba și fața comunei, folosind expertiza căpătată la firma sa. „Pentru mine, funcția de primar al comunei Vetrișoaia a fost o experiență nouă. Am venit din mediul privat și m-am lovit de ceea ce înseamnă adminstrație publică. M-am lovit de lucruri noi care s-au desfășurat altfel față de ceea ce știam eu să fac și sper că au fost și rezultate vizibile, rezultate care să ducă la o viață mai bună a oamenilor din această comună. Astfel, am reușit să suplimentăm sursa de apă pentru că probleme cu apa potabilă au fost și încă vor mai fi până vom ajunge la final. De asemenea, am reușit să atrage fonduri europene pentru învățământ. Așa au apărut, în școlile din comună, laboratoare moderne, dotate cu aparatură de ultimă generație. Tot pentru elevi, am reușit să le asigurăm haine, rechizite sau o masă caldă. Nu au fost uitați nici profesorii. Au fost ajutați pentru a urma cursuri de specializare și au fost cooptați în realizarea proiectelor. Acest lucru a fost benefic pentru participanți, mai ales că au reușit și să-și completeze veniturile. De aceea, despre aceste proiecte pot spune că sunt cele de suflet pentru că nimic nu se compară cu bucuria copiilor atunci când primesc lucrurile cumpărate cu ajutorul acestor proiecte”, a mai spus primarul.

Apa și gazul metan, prioritățile ambițiosului primar

Edilul de la Vetrișoaia se gândește la viitor și crede că depopularea satelor poate fi oprită dacă în comunitate se vor crea locuri de muncă. „Urmează încă un mandat de patru ani și dorințele mele sunt mărețe. Vreau să rezolv problema apei potabile și a canalizării din comună, avem de asfaltat și sperăm să reușim să aducem și gazul metan la Vetrișoaia. De asemenea, un alt proiect este cel legat de crearea unor condiții cât mai bune pentru a atrage medicii aici. Problema medicilor de familie este una destul de gravă și ne dorim ca, pe cel pe care noi îl avem acum, să nu-l pierdem și să facem ceea ce trebuie pentru a reuși să-l păstrăm. Dorim să facem ceea ce ne stă în putere pentru a oferi tinerilor din Vetrișoaia condiții să se întoarcă acasă. Problema depopulării nu este doar în Vetrișoaia, ci în toate comunele din România. Cred că este de datoria noastră să căutăm soluții ca acei oameni plecați pe alte meleaguri pentru un trai mai bun să se întoarcă acasă. Și nu cred că este suficient doar să asfaltăm drumuri sau să construim rețele de apă și canalizare. Ca primar, ești obligat să cauți investitori care să ofere locuri de muncă astfel încât, cei veniți acasă să aibă unde să muncească și să-și câștige pâinea.”, a spus primarul Corneliu Stângă.  

Mesajul lui Corneliu Stângă de Crăciun, un îndemn la pioșenie

EMOȚII… Sărbătoarea Nașterii Domnului este un moment special, sărbătorit cum se cuvine și la Vetrișoaia. „Crăciunul este sărbătoarea care ne întregește familiile sub bradul împodobit. Din păcate, în anul acesta pandemic, multe familii, mai ales cele în care unii membri lucrează în străinatate, vor fi mai greu de reunit. De aceea, eu le transmit să nu-și piardă speranța, iar acum când se apropie Sărbătarea Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, le spun că a venit momentul în care cu toții trebuie să fim mai smeriți și să privim viitorul cu încredere. Și, în curând, minunea se va produce și vom fi cu toții împreună, așa cum am fost an de an, de Crăciun. În rest, doresc consătenilor mei multă sănătate, putere de muncă și împreună să facem Vetrișoaia o comună etalon pentru ceilalți”, a încheiat Corneliu Stângă.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ