Credincioșii sunt legitimați la Sărbătoarea de Dimitrie cel Nou (FOTO)

Imagini revoltătoare pe dealul Patriarhiei. Credincioșii s-au așezat încă de la primele ore la cozi pentru a avea ocazia să ajungă la baldachinul cu moaștele lui Dimitrie cel Nou, Ocrotirorul Bucureștiului.

Măsurile luate de Patriarhia Română pentru evitarea aglomerației și de asigurare a distanțării fizice în conformitate cu normele sanitare în vigoare au fost dublate de măsuri dure ale Jandarmeriei Române prezentă în mare număr la manifestare. Credincioșii sunt trecuți prin filtre, sunt verificați minuțios și legitimați care sunt sau nu din București… doar cei cu buletin sau carte de identitate de București sunt lăsați să ajungă la raclă.

Moaștele Sfântului Dimitrie au fost scoase duminică dimineața în procesiune și așezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală, spre închinare credincioșilor. Sărbătoarea Sfântului Dimitrie a început duminică dimineața, când sfintele moaște ale Sfântului Dimitrie au fost scoase în procesiune și așezate spre închinare credincioșilor în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale, anunță basilica.ro, agenția de știri a Patriarhiei Române.

Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pelerinii se pot închina și la moaștele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie.

Toate raclele sunt acoperite cu geam transparent și dezinfectate de voluntari după fiecare închinător. …https://www.stiripesurse.ro/imagini-revoltatoare-credinciosii-sunt-legitimati-la-sarbatoarea-de-dimitrie-cel-nou-foto_1520422.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ