Criminalul care a ucis un copil va primi despăgubiri pentru magazinul distrus. Făptașul minor rămas în viață, internat într-un centru educativ

VERDICT… Condamnarea pentru care criminalul din comuna Dimitrie Cantemir, Dan Mîcnea, a ucis cu cruzime în pădure, un copil de numai 14 ani, a sosit, însă după un an de la momentul în care patronul Mîcnea a decis să își facă singur dreptate, cu parul în mână! Cel de-al doilea minor implicat în cazul spargerii și incendierii magazinului lui Mîcnea, Cristian F., a fost ieri condamnat de instanța Judecătoriei Huși, la un an și 6 luni, internare într-un centru educativ. De asemenea, instanța a dispus despăgubiri bănești, pentru patronul Dan Mîcnea, în sumă totală de aproximativ 60.000 de lei, bani pe care minorul Cristian F. va trebui să îi achite în solidar cu tatăl său. Dacă ar fi trăit, Petrișor, băiatul de 14 ani, ucis de Mîcnea din răzbunare, ar fi fost inculpat și el în acest dosar, însă patronul căreia copiii i-au dat foc la magazinul din Hurdugi, a decis, în februarie 2020, să își facă dreptate singur. L-a dus pe Petrișor într-o pădure, unde l-a măcelărit cu un par, până l-a lăsat într-o baltă de sânge. A transportat apoi cadavrul la o distanță de 15 kilometri, unde l-a aruncat într-o râpă, peste care a dărâmat un mal de pământ. Anchetatorii însă l-au bănuit din prima clipă. Și-a justificat fapta abominabilă prin aceea că era revoltat pentru că cercetările în dosarul magazinului său incendiat de copii ar fi stagnat, iar el, mânat de dorința răzbunării, l-a ucis pe unul dintre minorii reclamați.

Criminalul din comuna Dimitrie Cantemir, Dan Mîcnea, primește o veste bună în arestul preventiv, acolo unde se află încă de când a fost identificat ca autor al crimei săvârșite asupra unuia din copiii care i-au dat foc la magazinul din Hurdugi. Instanța Judecătoriei Huși s-a pronunțat, în sfârșit, în dosarul în care doi copii erau acuzați că i-au spart și, apoi, i-au dat foc magazinului. Minorul Cristian F., acuzat de furt calificat și distrugere, a fost condamnat la un an și 6 luni, internare într-un centru educativ, iar, în solidar cu tatăl său, Adrian F., au fost obligați la plata unei sume uriașe, pentru traiul lor extrem de modest. Este vorba despre aproximativ 60.000 de lei. Concret, instanța a dispus ca minorul și tatăl lui să îi plătească patronului Mîcnea aproape 29.000 lei, daune materiale, cu dobândă la zi, de la data rămânerii definitive a hotărârii; de asemenea, peste 23.000 lei, daune pentru toate bunurile distruse de incendiu, dar și echivalentul a 5000 de euro, daune morale pentru Dan Mîcnea. Cheltuielile cu avocații și cheltuielile judiciare le-au fost impuse tot minorului și tatălui său. Condamnarea nu este definitivă, părțile având drept de Apel, în termen de 10 zile.

Mîcnea a luat copilul de la joacă, l-a dus în pădure și l-a stâlcit în bătaie. În fața anchetatorilor nu a regretat fapta

“Sunt o familie necăjită. Nu vreau să spun eu mai multe, dar atâtea sute de milioane de lei, nu are de unde să dea. Dacă așa spune legea, așa să fie, dar nu era mai bun, dacă se făcea dreptate, până să fie copilul celălalt omorât? “, spun oamenii din satul lui Petrișor. De reamintit că, în februarie, anul trecut, dispariția lui Petrișor de acasă, din casa bunicilor, ridica multe semne de întrebare. Copilul, fiind mai neastâmpărat și făcând multe prostii prin sat, a fost dat dispărut după vreo 2 zile de bunicii săi, care au crezut că pe băiat l-o fi prin Poliția că a furat ceva. Când au înțeles că Petrișor era de negăsit, au depus sesizare, iar autoritățile au pornit cercetările. Indiciile criminaliștilor au dus din primul moment la Dan Mîcnea, un patron de magazin sătesc, din Hurdugi, care, cu câteva luni în urmă, îl reclamase pe Petrișor și alți doi copii, la Poliție, pentru că i-ar fi spart și incendiat magazinul. Degeaba a negat orice legătură cu dispariția copilului, căci anchetatorii l-au supus detectorului de minciuni, pe care l-a picat. Presat să spună adevărul, Mîcnea a recunoscut adevărul înfiorător: îl găsise la joacă, pe uliță, pe Petrișor și l-a luat cu mașina, sub pretextul de a afla în detaliu cum i-a dat foc la magazin. L-a dus în pădure. Acolo și-a ieșit din minți și l-a luat pe copil la bătaie cu un par, măcelărându-l, pur și simplu. Au fost șocați și medicii legiști, când au constatat câte lovituri a primit bietul copil și cu ce furie oarbă a fost bătut. Atunci, Mîcnea l-a abandonat în chinuri pe copil și a plecat acasă. S-a întors noaptea, pentru a vedea urmările bătăii, însă copilul era deja mort. A luat cadavrul și l-a transportat la o distanță de 15 km, unde l-a azvârlit într-o râpă adâncă. A dărâmat malul de pământ peste trupul neînsuflețit, cu speranța că nu va ști nimeni nimic și nu va găsi nimeni prea curând cadavrul. Anchetatorii însă, bănuindu-l din prima clipă, l-au convins să recunoască și să le arate singur ce a făcut cu copilul. Procesul acestei crime îngrozitoare este în curs, la Tribunalul Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ