23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Criminalul va fi tradat de ADN ?

- Advertisement -

Principalul suspect a fost, initial, tinarul care s-a spinzurat linga canalul unde a fost gasita Loredana Giumurtu. El era unul dintre ultimii care au vazut-o in viata pe cea mai amendata prostituata din oras. Procurorii au continuat ancheta. Dintr-o lista de zece suspecti au ramas acum sase. Criminalistii asteapta acum rezultatul unor probe ADN. Medicii legisti cred ca prostituata nu a fost violata inainte de a fi ucisa.

Cercul de suspecti in cazul uciderii prostituatei Loredana Giumurtu a fost restrins. Anchetatorii au precizat ca in momentul de fata doar citeva persoane se mai afla in atentia lor. Surse apropiate anchetei au precizat ca este posibil ca barbatul care s-a sinucis la scurt timp dupa ce femeia a fost gasita moarta, si care era inclus pe lista suspectilor, sa nu fie autorul omorului. Totusi, el nu a fost exclus deocamdata din variantele de ancheta ale procurorilor. Raportul de necropsie in cazul victimei a concluzionat ca aceasta a murit strangulata si ca nu fusese violata inainte de a fi ucisa.

Anchetatorii au redus numarul suspectilor in cazul uciderii prostituatei Loredana Giumurtu (28 de ani). Daca la inceputul anchetei numarul suspectilor se ridica la peste zece persoane, in momentul de fata anchetatorii au in vizor aproape jumatate dintre acestia. „In urma investigatiilor efectuate, o parte dintre persoane au fost excluse din cercul de suspecti. La acest moment al anchetei numarul suspectilor a fost redus la sase persoane, continuindu-se cercetarile in dosar”, a spus procuror Carmina Pascal, sef Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe linga Tribunal.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tinarul care s-a spinzurat in apropiere de locul in care a fost gasit cadavrul prostituatei nu ar fi fost autorul crimei. Anchetatorii au precizat ca Alexandru Vieru (26 de ani) s-ar fi intilnit cu Loredana Giumurtu in ziua in care aceasta a fost ucisa. Ulterior s-au despartit, iar el ar fi plecat sa cumpere un pachet cu tigari si a revenit in zona dupa ce tinara a fost ucisa.

Procurorii spun insa ca deocamdata el nu a fost exclus de pe lista suspectilor. „Tinarul gasit spinzurat facea parte din cercul suspectilor, iar pina la acest moment nu a fost exclus din variantele de ancheta”, a mai completat procuror Pascal.

Anchetatorii au primit la dosar si raportul de necropsie intocmit de legisti in cazul victimei. Astfel medicii au precizat in document ca inainte de a fi ucisa, victima nu fusese violata. In ce priveste cauza decesului, legistii au concluzionat ca aceasta a murit in urma strangularii.

Potrivit documentului, in momentul decesului, Loredana Giumurtu avea 1,5 grame la mie alcool in singe. Criminalistii au ridicat de la fata locului probe din mai multe pete de singe care insa s-au dovedit in urma analizelor ca apartineau victimei. Au fost ridicate de asemenea mai multe probe care urmeaza sa fie expertizate ADN, pentru a le compara ulterior cu cele ale suspectilor.

Loredana Giumurtu a fost gasita moarta la jumatatea lunii februarie a acestui an. Trupul ei a fost descoperit aruncat intr-un canal situat pe strada Saulescu. La doua zile dupa ce cadavrul tinerei a fost descoperit, politistii l-au gasit pe Alexandru Vieru spinzurat la parterul unui imobil aflat inca in constructie si situat pe aceeasi strada. El intrase pe lista de suspecti a criminalistilor alaturi de mai multe persoane. Imediat dupa descoperirea cadavrului tinerei in canal, Alexandru Vieru a fost protagonistul unei intimplari ciudate. In momentul in care politistii se pregateau de plecare, tinarul s-a apropiat de procurorul criminalist si l-a intrebat daca poate sa spele de pe jos urmele de singe. Anchetatorii au stabilit ca tot timpul cit politistii au cercetat zona tinarul a stat ascuns in cladire. El a fost audiat in doua rinduri, a negat ca a ucis-o pe Loredana Giumurtu, insa a recunoscut ca se cunosteau.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.