Cristian Pomohaci, cetãtean de „dezonoare” al Bârladului?

INCREDIBIL Scandalul de amploare iscat în jurul preotului Cristian Pomohaci, dupã ce a fost fãcutã publicã o înregistrare, în care se presupune cã el ar fi cerut unui tânãr de 17 ani sã întretinã relatii sexuale contra cost, a readus în prim-plan felul în care au fost numiti unii oameni „Cetãteni de Onoare ai Bârladului”. În special în perioada „onorabilului” Constantin Constantinescu, fost primar al Bârladului, care a plecat si el din fotoliul de primar, dupã zece ani de „domnie”, la fel de hulit ca si preotul Pomohaci. Pentru cã multi bârlãdeni vor sã stie care este pozitia preotului Pomohaci, referitor la mega scandalul din mass-media româneascã, am solicitat acestuia un punct de vedere. Care însã n-a venit. De asemenea, am solicitat si pozitia primarului Dumitru Boros, referitor la „cetãteanul de onoare” Cristian Pomohaci, si dacã mai este cazul ca acesta sã-si pãstreze acest titlu. Nici acest rãspuns nu a venit. Încã.

Pânã când bârlãdenii vor avea parte de rãspunsuri, atât din partea preotului Pomohaci, pe care multi îl aduleazã si îl apãrã în aceste zile, cât si din partea Primãriei Bârlad, vom prezenta cum a ajuns preotul mult hulit în aceste zile „Cetãtean de Onoare” al Bârladului! Si dacã va fi cazul, vom spun de „Dezonoare”, dar pânã la verdictul oamenilor legii ne abtinem.

În octombrie 2012, aproape de campania electoralã pentru alegerile generale din România, consilierii CLM Bârlad au acordat titlul de „Cetãtean de Onoare al municipiului Bârlad” preotului Cristian Pomohaci. Acest titlu, detinut de oameni de culturã renumiti si de bârlãdeni care au dus în lume faima orasului, a fost acordat acestui preot, care este în conflict deschis cu Biserica Ortodoxã Românã, el neavând alt merit decât acela cã a cântat, contra cost evident, pe la Festivalurile Verii sau Toamnei din Bârlad, sau pe la concerte, alãturi de orchestra „Lãutarii” din Chisinãu, în ultimii ani, dupã „aruncarea” lui Titi din Primãria Bârlad. Dar, dupã cum ne-au spus cei din Primãria Bârlad, a contat si faptul cã foarte multi oameni din Bârlad au solicitat (verbal, ce-i drept) ca acest preot cântãret sã primeascã titlul onorific, care-l face un fel de „fiu” al Bârladului.

Cine este Cristian Pomohaci?

Pãrintele Cristian Pomohaci are un profil aparte. Este separat de preoteasã, desi în mod normal legile Sfântului Sinod îl obligã sã fie cãsãtorit. De altfel, acum, când acesta este acuzat si amenintat cu caterisirea, fosta sa sotie i-a dat o loviturã puternicã, “dezvãluind” cã nu sunt doar separati, ci chiar despãrtiti official, fãcându-l pe preotul Pomohaci mincinos si pervers. De asemenea, pe lângã preotie, Cristian Pomohaci mai cântã si muzicã popularã. Are peste o mie de prieteni pe Facebook, 30 de ucenici ultra-dedicati în viata realã, care locuiesc în clãdiri ridicate lângã bisericã, are patru copii înfiati cu vârste cuprinse între 13 si 26 de ani, conduce o gospodãrie impresionantã, cu oi, vaci si porci în care lucreazã ucenicii sãi. Pãrintele Cristian Pomohaci s-a nãscut în 1969, în Rebrisoara, Bistrita Nãsãud, în satul lui Rebreanu si al lui Cosbuc. Cristian Pomohaci a urmat Liceul „George Cosbuc” din Cluj, iar apoi a dat admiterea la Bucuresti si a intrat la Facultatea de Turism si Comert Exterior. A urmat si cursurile Conservatorului, sectia Bizantinologie. În 1991, Cristian Pomohaci s-a prezentat la Festivalul de Muzicã Popularã „Maria Tãnase” din Craiova. În 1995, Cristian Pomohaci s-a înscris la Teologie, tot în Bucuresti. Desi erau opt candidati pe un loc, a intrat pe locul al 13-lea. CD-urile cu muzicã popularã ale lui Cristian Pomohaci se vând foarte bine. Preotul Cristian Pomohaci îsi desfãsoara activitatea în localitatea Mosuni, de lângã Târgu Mures, unde a preluat o parohie sãracã si aproape sã se dãrâme, iar acum mii de enoriasi din toatã tara vin la slujbele sale.

Preotul Pomohaci – implicat într-un scandal cu copii maltratati, la Bârlad

Despre preotul Pomohaci cotidianul nostru v-a mai relatat. În aprilie 2011, a apãrut un articol prin care precizam cã un bârlãdean îsi bate fiicele la îndemnul acestuia. Fetele au sunat la telefonul Protectiei Copilului si au cerut atunci ajutor. Ele, una de 13 ani si una de 7 ani, au ajuns atunci la CPRUCANE Bârlad, dupã ce au apelat specialistii la Telefonul Copilului, acuzând cã tatãl lor le bate serios. Ancheta începutã de reprezentantii DGASPC Vaslui a scos la ivealã cã tatãl acestora, inspector la o bancã, le bãtea pe fetite, dupã ce a început sã frecventeze biserica din satul Mosuni, din judetul Mures, unde familia bârlãdeanului spune cã preotul Cristian Pomohaci îi învãta pe enoriasi cã “bãtaia e ruptã din rai”. Acestia au înteles cã trebuie sã-si batã copiii, ca sã îi educe! Bârlãdeanul nostru l-ar fi ascultat pe mentorul lui spiritual si astfel a ajuns aproape sã se despartã de sotie si sã-si maltrateze fetele. Atât cel implicat în acest incident, cât si preotul Cristian Pomohaci au negat vehement cã lucrurile ar sta chiar asa, iar DGASPC Vaslui a precizat cã bârlãdeanul respectiv a fost consiliat de specialisti si s-a împãcat cu familia, reusind sã depãseascã momentele dificile prin care a trecut atât el, cât si fetitele maltratate.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ