Crosul “Centenar” de la Husi!

ACTIVITATE… Peste 250 de copii din municipiul Husi au participat, sâmbãtã, la Crosul “Centenar”, eveniment aflat pe calendarul de activitãti speciale, pe care Colegiul National “Cuza Vodã” le-a pregãtit pentru a marca dubla sãrbãtoare: 100 de ani de la Marea Unire si tot atâtia, de la înfiintarea scolii.

Crosul “Centenar” a fost organizat de profesorul Costel Sãcãleanu, director adjunct al Colegiului National “Cuza Vodã” Husi, iar elevii participanti au reprezentat scoala organizatoare, Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, dar si gimnaziile “Anastasie Panu” si “Ion Creangã. Costel Sãcãleanu, Marin Nicu, Popovici Alina, Cosug Adrian, Sãcãleanu Carmen, Tãbãcaru Nicoleta, Prodan Laurentiu, Balan Marian si Donici Liviu sunt profesorii de specialitate, care i-au îndemnat pe copii sã se implice într-o asemenea competitie nu doar plãcutã, dar si necesarã sãnãtãtii. Întrecerea a avut loc pe stadionul municipal, iar cei mai buni participanti la crosul “Centenar” au primit medalii, diplome si tricouri.

De reamintit cã unitatea de învãtãmânt etalon a municipiului Husi, Colegiul National “Cuza Vodã” este în sãrbãtoare, pe tot parcursul anului 2018. Pentru aceastã scoalã, Centenarul Marii Uniri are o semnificatie în plus si anume, aniversarea a 100 de ani, de la înfiintarea sa. Activitãti în interiorul scolii sau cu impact pentru tot orasul, simpozioane cu invitati de seamã, întreceri sportive, expozitii, concursuri, dezbateri, ba chiar si gestul simbolic al sãdirii unui pui de stejar, lângã copacul despre care se spune cã este “de-o seamã cu Unirea” – toate acestea fac parte dintr-un calendar al evenimentelor dedicate dublului Centenar de la “Cuza Vodã” Husi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ