CSM reia toate dosarele de agresiuni sexuale asupra minorilor din 2014 încoace, după o campanie a Libertății. Dragoș Pătraru, revoltat că 3 din 4 acte sexuale cu copii sunt judecate ca „fapte consimțite”

CSM reia toate dosarele de agresiuni sexuale asupra minorilor din 2014 încoace, după o campanie a Libertății. Dragoș Pătraru, revoltat că 3 din 4 acte sexuale cu copii sunt judecate ca „fapte consimțite” Dragoș Pătraru vorbește azi despre o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de acum două zile, în care s-a decis să fie analizate toate dosarele de agresiuni asupra minorilor din 2014 și până în prezent. Discuțiile au pornit de la un articol apărut în Libertatea despre judecătorii care au hotărât că o fetiţă de 11 ani poate consimţi sexul cu un bărbat de 52 de ani. Articolul la care se referă realizatorul TV face parte dintr-o campanie jurnalistică a ziarului, întinsă pe mai bine de un an și jumătate, despre felul în care sunt bagatelizate agresiunile sexuale asupra minorilor Dragoș Pătraru comentează statistica prezentată de jurnaliștii publicației Dela0.ro potrivit căreia 3 din 4 cazuri de agresiune sexuală împotriva minorilor sunt interpretate în instanțele noastre drept consimțământ. Articolul din Libertatea, care s-a numit “Cine sunt magistraţii care au decis că o fetiţă de 11 ani poate consimţi sexul cu un bărbat de 52 de ani”, apărut în februarie anul ăsta, a fost discutat și în cadrul unei ședințe a Consiliului Superior al Magistraturii, în urmă cu două zile. CSM a decis să controleze toate dosarele, din 1 februarie 2014 până în prezent,  în care a fost vorba de viol de minori sau act sexual cu un minor. “Control realizat cu următorul scop principal: aprecierea consimțământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportare la vârsta victimei”, punctează Pătraru. Realizatorul condamnă lipsa unei dezbateri în societate pe acest subiect, care “ar trebui să răstoarne sistemul cu susul în jos”.  “Mă mir că nu intră copiii în pușcărie, pentru că profită de naivitatea acestor domni cumsecade. Din obraz, bă, din obraz fac sex cu aceste fete mici, ca să nu le jignească, să nu le traumatizeze! Halucinant”, mai spune Pătraru.
Citeşte întreaga ştire: CSM reia toate dosarele de agresiuni sexuale asupra minorilor din 2014 încoace, după o campanie a Libertății. Dragoș Pătraru, revoltat că 3 din 4 acte sexuale cu copii sunt judecate ca „fapte consimțite”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ