Culorile optimismului, la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși!

IDEE… După luni de zile de pandemie gri, cu ore online și tot felul de provocări generate de criza sanitară, liceenii de la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși au găsit o soluție de a readuce optimismul în școala lor! Au luat cele mai vesele culori și au realizat, cu migală și creativitate, desene pe toată zona ce împrejmuiește terenul de sport, astfel încât, numai privindu-le, spun ei, starea de spirit să devină mult mai bună. Ideea pusă în practică de un grup de elevi cu înclinație spre artele plastice, sub coordonarea profesorii lor, a fost și un mod inedit de a marca Ziua Încrederii, sărbătorită prima dată anul acesta în România, pe 13 mai.

“La Colegiul Național ”Cuza Vodă” descoperim reziliență, răbdare, curaj, colaborare, compasiune, integritate, leadership, inovare, sinergie, stare de bine și tot ceea ce înseamnă încredere, care se construiește constant în școala noastră. În acest scop, aceste cuvinte ne amintesc ceea ce ne ghidează în fiecare zi aici. Un pas a fost realizat, prin obținerea unui liceu mai colorat; și asta am făcut: am adus un plus de culoare școlii noastre, proiectând în exterior culorile sufletului nostru, obiectiv pe termen scurt atins. Dar activitatea noastră are și obiective pe termen lung, căci însuși efectul dorit e de a ne conecta cu noi, cu binecunoscutul efect profund al culorii asupra dispoziției noastre generale din fiecare zi. Astfel, arta sprijină procesul de evoluție personală, fiind mijlocul cel mai optim de comunicare, prietenie, înțelegere și autodepășire, într-o școală care permite acestea, o școală a încrederii în noi”, a precizat profesoara Diana Grecu.  “Am pornit de la ideea că arta poate schimba starea de spirit a fiecăruia dintre noi, mai ales după o perioadă destul de dificilă, după un an de pandemie în care copiii nu s-au văzut cu toții, în care nu au relaționat și au experimentat stări și emoții diverse, frici și neîncredere. Proiectul acesta a venit ca o gură de aer proaspăt, a unit elevi de gimnaziu și liceu într-o colaborare frumoasă și, recunosc, am avut această inițiativă din dorința de a ajuta copiii să își exprime creativitatea, să aibă o „altfel” de ocupație pentru timpul liber, care să îi sprijine în dezvoltarea lor personală. Avem acum un liceu mai vesel și colorat, un loc în care elevii noștri vin cu mai multă încredere, cu drag și dorință de evoluție, unde se pot exprima liber și frumos. Tinerii noștri liceeni sunt inimoși, talentați, dornici de afirmare, își doresc o școală a încrederii care se formează încet, încet și am speranța că vor pleca mai departe în viață cu satisfacția că au lăsat ceva frumos în urma lor generațiilor ce vin”, a precizat și profesoara Ivona Grigorescu, consilier șolar.

“Sperăm ca toți cei care folosesc terenul de sport să respecte munca acestei echipe”

Conducerea Colegiului Național “Cuza Vodă”, reprezentantă de profesoara Manuela Iacob, i-a lăudat pe elevii și profesorii implicați. “Începând din acest an, școala  noastră este partener într-un proiect extrem de generos, Școala Încrederii, promovat de Transylvania College, Wellbeing Institute și Mind Education. Obiectivele acestui proiect vizează îmbunătățirea culturii organizaționale, atingerea unui nivel cât mai mare de aliniere între sistemele școlii, între viziunea, misiunea și valorile școlii, între comportamentele angajaților și planurile manageriale și de activități de la toate nivelurile, întărirea stării de bine a angajaților școlii, dar și a elevilor și părinților, construirea de relații sănătoase între profesori, profesori și elevi, profesori și părinți, profesori și conducerea școlii. În cadrul acestui proiect, pentru a marca prima sărbătorire a Zilei Încrederii, 13 mai,  ne-am hotărât să dăm viață unei idei mai vechi, aceea  de a înlocui griul de pe pereții terenului de sport cu alte culori mai vesele. Așa se face că un grup de elevi extrem de talentați, coordonați de două profesoare minunate, doamnele Ivona Grigorescu și Diana Grecu, au realizat în perioada 13 – 31 mai 2021 lucrarea pe care o poate admira oricine pășește în curtea școlii noastre. Nu am cuvinte destule pentru a le mulțumi tuturor celor care s-au implicat pentru tot ceea ce au realizat. Totodată trebuie să mulțumesc Asociației CuzaVodă ’90 pentru asigurarea suportului material. Sperăm ca toți cei care folosesc terenul de sport să respecte munca acestei echipe și vom continua să încurajăm elevii să își pună amprenta pe spațiul în care învață”, a declarat Manuela Iacob, directorul Colegiului Național “Cuza Vodă”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ