30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Cum ajută, împreună, un oraş din Franţa şi o comună din judeţul Galaţi refugiaţii ucraineni din Vama Sire

Francezii din oraşul Amboise au organizat un transport cu haine, alimente, medicamente şi produse de igienă pentru refugiaţii ucraineni din Vama Siret şi din municipiul Galaţi.

Ajutoarele au fost colectate în oraşul Amboise şi au fost distribuite la Galaţi cu ajutorul autorităţilor din comuna Băleni, localitate înfrăţită de peste 30 de ani cu oraşul din Franţa. Este vorba de asociaţia Amboise-Băleni, care a organizat  un transport de 35 de tone, cu haine, alimente, medicamente şi produse de igienă pentru refugiaţii ucraineni din Galaţi şi Vama Siret.

În total s-au adunat  386 de cutii de haine, 60 de plăpumi şi pături, 45 de cutii de alimente, 77 cutii cu produse de igienă, 61 de cutii cu medicamente, 87 de saci de pături şi 40 de saltele.

„Comuna noastră este înfrăţită cu oraşul Amboise din Franţa din anul 1991. De-alungul anilor, au avut loc mai multe schimburi de experienţă. Francezii au venit la noi în comună, noi am fost la ei. Multe grupuri de elevi au mers în Franţa. Pe fondul evenimentelor din Ucraina, ei au strâns ajutoare pentru refugiaţii ucraineni. (…)Avem o legătură strânsă cu ei. În trecut, ne-au donat autospecială de pompieri, o freză de deszăpezire, aparatură medicală, cărţi, bănci şi mobilier pentru şcoală”, a spus Ionel Popa, primarul comunei Băleni.

Citeste mai mult: adev.ro/r9v9hz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here