Cum de a renăscut gimnastica românească: Explicaţia rezultatelor formidabile de la Europene

Loturile feminine au strălucit la Campionatul European care a avut loc în weekend. Chiar dacă performanţele obţinute la Mersin (Turcia) sunt remarcabile, ele n-ar trebui să ne entuziasmeze peste măsură dintr-un motiv simplu.

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, la Mersin (Turcia), medalia de argint la întrecerea continentală, în timp ce junioarele au luat aurul la toate disciplinele.    Doar 14 naţiuni s-au regăsit însă la startul întrecerii, între marile absenţe ale celei de a 33-a ediţii a Campionatului European numărându-se Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Olanda, naţiuni care au renunţat să facă deplasarea din motive pandemice.

Lipsite de concurenţa puternică, România a dominat ziua calificărilor, la sfârşitul căreia a terminat pe prima poziţie, cu cinci puncte mai mult la total. Sâmbătă însă, din cauza unor evoluţii afectate de emoţii puternice, fetele noastre au cedat la limită aurul european şi au trebuit să se mulţumească doar cu locul secund. România a obţinut un total de 154.496 puncte, la o distanţă infimă de locul 1 ocupat de Ucraina (154.663) şi mult înaintea echipei de pe poziţia a treia, Ungaria (151.597).

Lotul de senioare a fost pregătit de Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu şi a fost format din Larisa Iordache, Daniela Trică, Antonia Duţă (Dinamo Bucureşti), Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa).

Citeste mai mult: adev.ro/qloas7
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ