spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Cum îl “joacă” firma Motris pe primarul Boroș! Lucrează împotriva acestuia: ce construiește edilul, firma dărâmă! (FOTO)

- Advertisement -
ȘICANE… Firma Motris continuă să își bată joc de primarul Boroș, cu care este într-un “război” ce tulbură bârlădenii și bugetul local!

SPAȚIUL VERDE FĂCUT ZOB!… La Bârlad, firma Motris face zob spațiul verde de pe strada ce merge de la fostul RAGCL spre zona Confecții! Strada asfaltată, cu spațiul verde refăcut, conform Proiectului de Mobilitate Urbană, este acum la discreția firmei Motris, cea care se ocupă cu sistemul de apă și canalizare! După ce Boroș a luat din Proiectul de Mobilitate suma de 1.000.000 de lei pentru a face spațiul verde, s-a trezit acum că firma Motris a început să strice spațiul verde, ca să sape și să monteze hidranții! Spațiul verde va trebui refăcut de Primărie! Cum oare și-a luat avocatul Boroș o asemenea firmă pentru apă și canalizare, care strică acolo unde s-a asfaltat și unde s-a pus spațiul verde de mii de lei?? Firma continuă să facă asemnea lucrări în ciuda faptului că primarul Boroș s-a săturat de ei până peste cap. Sau viceversa…

În ziua de 29 iulie anul trecut, au început lucrările din cadrul proiectului de refacere a Bârladului. În cadrul proiectului privind Mobilitatea Urbană, în Bârlad au intrat peste 110 milioane de lei. Acest buget provine din fonduri europene pe care municipalitatea locală le-a atras. Este trecut în proiect că fiecare stradă va fi modernizată cu piste pentru biciclete, în afară de reabilitarea carosabilului, vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe Republicii, Tecuciului, Vasile Milea, Vasile Lupu, Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului (partea pietonală), dotate cu supraveghere video. Dar până atunci, între firmele ce lucrează la acest Proiect de Mobilitate Urbană și primarul Dumitru Boroș, sunt tot felul de … împunsături, care se lasă cu întârzieri de execuție, în special de la firma Motris SRL Bacău! Penultima fiță a acestei firme este intrarea cu buldozerul pe strada Nicolae Bălcescu, despre care s-a scris acum câteva zile, iar ultima este cea de ieri, când a început să scoată copăceii de pe spațiul verde, de pe strada Dragoș Vodă, precum și iarba abia pusă, ca să monteze hidranții!! De ce a stricat munca Primăriei Bârlad? De ce Primaria se ocupă de spațiul verde, când în Proiectul de Mobilitate Urbană erau trecuți bani europeni pentru asta? Ce interese a avut primarul Boroș, ce au stârnit animozități mari între firma Motris și Primărie? Vă reamintim că pe 13 iunie, la nici două săptămâni de când a fost pus asfaltul pe strada Nicolae Bălcescu, aceasta a fost spartă! Reprezentantul firmei Motris, care nu era la prima abatere, a fugit efectiv din fața reporterului venit să întrebe ce se întâmplă, ascunzându-se în mașina firmei. “Nu vă faceți griji, a fost o neînțelegere! Noi le-am spus celor de la Nomis că vom reface totul ca și cum nu s-a întâmplat nimic”, a spus șeful de la Motris, care se ocupa de lucrare! Interesant este cine va plăti lucrarea, pentru că firma Nomis nu crede că se va reface asfaltul conform cerințelor cerute de proiectul stabilit. Cert este că primarul Bârladului nu a luat niciun fel de atitudine referitoare la “ciocnirile” dintre firma Nomis și firma Motris, cea din urmă fiind la a “n”-a gafă făcută în executarea de canalizări și rețeaua de apă din Bârlad! Pe 15 iunie, firma Motris a garantat că va finaliza execuția lucrării, după care va trece la asfaltarea bucății de stradă stricată. Dar cine credeți că a făcut lucrarea de asfaltare înapoi? Nici pe departe firma Motris, ci asfaltul a fost reparat din banii celor de la Reiser, adică… a bârlădenilor!

Firma Motris râde de primarul Boroș și de bârlădeni!

“În cadrul Proiectului de Mobilitate Urbană, Nomis trebuia să facă și lucrările de reamenajare a spațiilor verzi dintre carosabil și trotuare. Valoarea lucrărilor era de peste un milion de lei! În marea lui mărinimie, primarul Dumitru Boroș a făcut nota de renunțare și a amenajat Spațiul verde cu banii de la bugetul local, asta deși știa că a cerut firmei Motris, cea cu sistemul de apa-canal, să monteze hidranți supraterani, nu subterani așa cum era prevăzut în proiectul finanțat din fonduri europene. Astăzi (ieri – n.r.) Motris monta hidranții. Cine suportă cheltuielile de refacere a spațiilor verzi? Pentru că rândul trecut, când au spart strada Nicolae Bălcescu, asfaltul a fost reparat din banii celor de la Reiser, pentru că Motris a invocat notificarile trimise către Primărie în care din punct de vedere indică faptul că nu își asumă nicio reparație la covorul asfaltic deoarece a fost turnat înainte de a termina ei lucrările. Și uite așa a rămas Boroș cu buza umflată deși s-a rățoit serios la cei de la Motris, care i-au dat un mare flit”, ne-a precizat un bârlădean inimos, atent cu ce se întâmplă la Bârlad când sunt în joc banii europeni!

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. Au montat hidranti pe strada cirulabila dar si pe mijlocul trotuarului. Nu verifica nimeni ce fac ăștia?
    Bataie de joc totala la adresa locuitorilor orașului.
    Daca o asemenea lucrare se efectua in orice alta tara puscaria scria pe toti.
    Orasul asta va mai sta multa vreme in mocirla .

  2. Firma MOTRIS o fi condusa de vre-un Dorel , care strica ce altul repara ! Oricum lasa senzatia ca se lucreaza doar anapoda . Am stat 1 an cu strazile desfundate , iar acum cand s-a asfaltat , firma Motris se trezeste sa sparga din nou sa puna tevi ! Inteligenta tipic romaneasca 🙁

  3. Pentru „performanta” reușita in Bârlad au fost recompensați de cei de la AQUAVAS cu un alt contract de vreo 76 milioane si in zona Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.