spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

Cum sa alegeti un server VPS potrivit proiectului dvs.

- Advertisement -

Serverul virtual privat (VPS) este un tip de gazduire web care ofera detinatorului avantajele unui  server dedicat insa fara costurile mari aferente acestuia. Pe un server VPS resursele unui server fizic performant se impart intre cativa utilizatori,fiecare avand resurse garantate – CPU, memorie si storage.

Garantarea resurselor este extrem de importanta, in mod special pentru websiturile cu trafic mare sau cerinte speciale, deoarece se vor evita situatiile in care un website este afectat de consumul excesiv de resurse al altui website.

Prin urmare, daca ati decis sa alegeti un server privat virtual (VPS) exista cateva lucruri care va pot ajuta sa alegeti serverul VPS ideal  pentru proiectul dvs.

1. Resursele de care aveti nevoie

Website-ul dvs. va avea nevoie de resurse pe server pentru a functiona in conditii optime. Este foarte important sa stabiliti necesarul de resurse – spatiul de stocare SSD, procesorul si memoria de care aveti nevoie.

Cu cat websitul  dvs. este mai mare / complex, cu atat veti avea nevoie de mai multe resurse. Daca va asteptati ca proiectul dvs. sa se extinda si sa creasca in urmatoarele luni ar trebui sa alegeti tipul de server VPS luand in considerare planurile dvs. viitoare.

Memoria RAM

Daca veti avea mai multe proiecte care vor functiona pe acelasi server veti avea nevoie de mai multa memorie. Stabilirea necesarului de memorie trebuie sa tina cont de software-ul instalat pe server – fiecare software va avea nevoie de mai mult sau mai putina memorie. Servicii precum MySQL, ElasticSearch sau Redis pot ridica cu mult necesarul de memorie.

Procesor

Cu cat websiturile dvs. vor prezenta un nivel de complexitate mai mare cu atat alocarea CPU trebuie sa fie mai mare. In general, anumite tipuri de websituri au un necesar mai mare pe partea de procesor – de exemplu magazinele online dezvoltate pe platforma Magento.

Storage

Spatiul traditional de stocare pe hard disk-uri mecanice va fi intotdeauna mai mare si mai ieftin. Cu toate acestea  se recomanda utilizarea de storage SSD datorita diferentelor de performante. Storage-ul SSD este de cel putin 3 ori mai rapid decat diskurile mecanice.

2. Alegerea sistemului de operare

Exista multe optiuni atunci cand decideti sistemul de operare dorit pentru gazduirea VPS, dar cele mai comune sunt Windows sau Linux. Linux este un sistem de operare open-source, in general fara costuri de licentiere. Windows Server implica costuri de licentiere.

Gazduirea VPS Windows cu storage SSD este de preferat daca  dezvoltati o aplicatie .NET Core sau alte aplicatii concepute pentru platforma Windows.

3. Managementul serverului VPS

Exista doua tipuri de gazduire VPS: administrata si neadministrata. Daca considerati ca detineti abilitatile tehnice pentru a administra serverul – actualizari de software, patch-uri si asigurarea securitatii, puteti opta pentru un server VPS fara administrare.

Varianta care nu include administrare va poate aduce economii de costuri. Dar daca preferati sa nu va impovarati cu responsabilitati suplimentare puteti opta pentru un VPS care sa includa acest serviciu.

4. Acces root

In cazul unui server VPS veti obtine de cele mai multe ori acces root care va va permite implementarea de scripturi, controlul deplin al configuratiei, etc. fara restrictii.

Daca aveti nevoie de un panou de control pentru administrarea serverului, lucrari operationale sau de intretinere, DirectAdmin sau cPanel pot fi variantele ideale. Tienti insa cont ca un control panel va usura activitatile dvs. insa nu va inlocui un administrator cu experienta.

In cazul serverelor VPS administrate este posibil ca accesul root sa fie pastrat de furnizorul serverului.

5. Locatia gazdei web

Daca locuiti in Asia de exemplu, atunci Tokyo poate cea mai buna locatie pentru gazduirea web, deoarece dispune de o infrastructura avansata si este aproape de locatia dvs.

De asemenea, trebuie sa va ganditi la obligativitatea afacerii dvs. de a proteja datele clientilor. Companiile de gazduire web din Europa trebuie sa respecte cerintele GDPR care pot fi foarte complexe.

6. Suport clienti

Website-ul dvs. sa fie online in permanenta insa problemele tehnice la nivelul serverului pot aparea oricand – bug-uri software, atacuri informatice, etc. In astfel de situatii de urgenta este important ca furnizorul dvs. de hosting sa va poate oferi asistenta, gratuita sau contra-cost.

Daca website-ul dvs. web va intampina probleme tehnice sau daca a devenit tinta hackerilor veti avea nevoie de o echipa de experti pentru asistenta – poate fi vorba despre investigarea unor erori in loguri, blocarea atacurilor, restaurarea unor informatii, etc.

Asistenta pentru clienti trebuie sa fie disponibila 24/7. Echipa de asistenta tehnica trebuie sa fie in masura sa va ofere ajutor ori de cate ori aveti nevoie si sa gaseseasc solutii indiferent de situatie.

Alegerea unui server VPS potrivit pentru proiectul dvs. poate fi uneori o sarcina dificila, mai ales atunci cand exista atat de multe optiuni din care sa alegeti. Stabiliti intotdeauna cerintele proiecctului dvs. in prelabil si discutati optiunile cu un furnizor de gazduire web.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.