Cum se vor calcula mediile elevilor pe cele două semestre, fără teze. Explicațiile ministrului educației

Ministrul educației, Monica Ansie, a explicat care este formula după care se vor calcula mediile elevilor, fără tezele școlare, atât în semestrul I, cât și în semestrul al II-lea, notează Edupedu.ro.

“Media semestrială urmează a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului”, a dezvăluit Monica Anisie. Ministrul educației a decis să anuleze tezele pentru tot acest an școlar, nu doar pentru primul semestru. “Ca urmare a situației desfășurării activităților educaționale în mediul online, am decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, ca în anul școlar 2020-2021 să nu se susțină teze”. Monica Anisie, ministrul educației: Ministrul educației a susținut pe Facebook că “eliminarea tezei din categoria modalităților de evaluare sumativă are în vedere atât asigurarea echității evaluării, la nivel național, pentru toți elevii, cât și păstrarea motivației pentru învățare și creșterea randamentului școlar printr-un proces continuu de evaluare”. Evaluarea sumativă este cea realizată la finalul unei etape de instruire (semestru, an, ciclu de învățământ) sau la finalul studierii unui capitol. Acest tip de evaluare furnizează informații despre nivelul de pregătire al elevilor la sfârşitul unei etape de instruire. Cele mai întâlnite forme de evaluare sumativă sunt: lucrările scrise (tezele), testele, examenele.
Citeşte întreaga ştire: Cum se vor calcula mediile elevilor pe cele două semestre, fără teze. Explicațiile ministrului educației
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ