spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Cum vrea guvernul să schimbe ordonanța antidrog, după revolta șoferilor, și cum se procedează în alte țări europene

- Advertisement -

Revolta sutelor de mii de șoferi români a convins Guvernul să anuleze modificările Codului Rutier în privința testării antidrog. În câteva zile, Executivul va da o nouă ordonanță, prin care cine refuză să sufle în aparat va rămâne maximum trei zile fără permis. Dacă testul de sânge nu e gata până atunci, șoferii își pot primi înapoi actele, indiferent dacă erau sau nu drogați în momentul în care au fost opriți în trafic. Între timp, Guvernul plănuiește să cumpere aparatură performantă care să dea rezultatele de laborator în timp util, moment în care legea ar putea fi schimbată din nou. Potrivit surselor Digi24, investiția va fi de câteva milioane de euro, iar banii vor veni de la Banca Mondială.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu: Premierul ne-a solicitat o soluție, ca în 72 de ore de la momentul recoltării probelor biologice sau testului inițial în stradă care a ieșit pozitiv, să avem un răspuns. Dacă rezultatul nu vine în 72 de ore, dl premier a solicitat act normativ, vedem sub ce formă, ca după acest interval de timp să i se restituie permisul de conducere. Procedura merge mai departe. Dacă rezultatele de la probele biologice vor fi pozitive, se întocmește dosar penal. Țările din vestul Europei și-au dat seama de ani buni cum să lupte cu șoferii drogați.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cum-vrea-guvernul-sa-schimbe-ordonanta-antidrog-dupa-revolta-soferilor-si-cum-se-procedeaza-in-alte-tari-europene-2854923

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.