spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Cupolă de căldură în România. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă, disconfort termic și nopți tropicale

- Advertisement -

Un nou val de caniculă va afecta România. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, care va fi în vigoare până miercuri dimineață. ”Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 şi 35 de grade”, a transmis, luni, ANM.

Local vor fi caniculă şi disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. În cursul zilei de marţi, codul galben se va extinde. ”În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 şi 35 de grade şi local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând şi depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi”, a mai transmis ANM.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/meteo/cupola-de-caldura-in-romania-meteorologii-au-emis-un-cod-galben-de-canicula-disconfort-termic-si-nopti-tropicale-2829607

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.