spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Curiosul caz al secției 34: zero voturi la un candidat la Primărie, zeci la partid

- Advertisement -

În prelucrarea rezultatelor parțiale ale alegerilor, „Ziarul de Iași” a identificat o anomalie statistică: într-o secție din Copou, unul dintre principalii candidați la funcția de primar a avut zero voturi, în condițiile în care respectiva secție a avut cele mai multe voturi nule din oraș.

În speță este vorba despre secția 34 de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”. Conform rezultatelor parțiale, în această secție s-au prezentat la urne 559 de persoane. Conform procesul-verbal, pentru primar, au fost 476 de voturi valide, iar alte 83 au fost nule (15% din total prezență la urne).

Care sunt cele două posibilități?

Candidatul care nu figurează cu voturi este Cosette Chichirău. Fosta șefă USR Iași a candidat din partea unui partid intitulat România ECO, o organizație politică la început de drum și lipsită de notorietate la nivel local, care urmează să-și schimbe denumirea în CURAJ.
Conform rezultatelor de la secția 34, ECO a luat totuși voturi (câteva zeci) pentru listele de candidați la Consiliul Local și Consiliul Județean, la fel și în cazul candidatului la șefia CJ (Adrian Apostolache)…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/curiosul-caz-al-sectiei-34-0-voturi-la-un-candidat-la-primarie-zeci-la-partid–1645264.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Buna seara! Mar interesa si pe mine cum sa rezolvat cu voturile de la com Banca care au fost fraudate de catre oamenii lui Vadile Vinatoru.Ce se mai intimpla mai departe. Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.