spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Curtea de Apel Iasi le-a dat cu flit mãcelarilor din Ghermãnesti, acestia rãmân în arest!

- Advertisement -

NU LE-A MERS…Mãcelarii de la Ghermãnesti, care anul trecut au mutilat si omorât un consãtean în vârstã de 44 ani, au atacat la Curtea de Apel Iasi decizia de arest preventiv datã de Tribunalul Vaslui. Zilele trecute, instanta ieseanã a hotãrât sã mentinã decizia magistratilor vasluieni, prin urmare mãcelarii vor rãmâne în arest pânã la aflarea pedepsei finale. Cei trei bãrbati au ajuns în arest dupã ce s-au nãpustit asupra unui consãtean îndatã ce l-au zãrit la magazinul din localitate, întrucât unul dintre ei si-a amintit cã a avut un conflict mai vechi cu acesta. I-au tãiat urechea cu securea, tendoanele de la ambele picioare, i-au produs numeroase leziuni la mâni, la cap, iar omul a ajuns mai mult mort decât viu la Spitalul Judetean Vaslui si de acolo la Iasi, în stare foarte gravã. Dupã o spitalizare îndelungatã, acesta a murit din cauza rãnilor suferite. Pentru cei trei inculpati, cel mai probabil pedepsele vor fi exemplare, tinând cont de faptul cã victima a fost chinuitã groaznic înainte de a deceda

Arestati preventiv dupã ce au comis fapta oribilã, cei trei bãrbati din Ghermãnesti au cerut magistratilor sã fie lãsati în libertate. Dupã emiterea mandatului, inculpatii au fugit repede la Curtea de Apel Iasi în speranta cã acolo vor gãsi mai multã întelegere. Pe lângã faptul cã instanta ieseanã a respins definitiv cererea de înlocuire a mãsurii arestului preventiv cu una mai blândã, contestatarii au fost obligati si la plata cheltuielilor de judecatã, câte 313 de lei de fiecare. În schimb, îi asteaptã o pedeapsã ce poate fi considerabil majoratã tinând cont cã fapta a fost comisã în perioada stãrii de urgentã. Cei trei au ajuns în arest dupã ce duminicã, 5 aprilie 2020, în fata magazinului din satul Ghermãnesti, fãrã sã tinã cont de nimic si ignorând cu bunã stiintã Ordonantele Militare în vigoare, Viorel Popa, Rãzvan Dumitru Hritcu si Vlãdut Stefanache s-au nãpustit asupra lui Neculai Hrituc, în vârstã de 44 de ani. Au dat în el fãrã milã, i-au sectionat o ureche, i-au tãiat tendoanele de la picioare si numai faptul cã, la un moment dat, sãtenii aflati la magazin, au avut curajul sã înfrunte furia necontrolatã a indivizilor si sã îl tragã pe bietul Neculai în interiorul magazinului, a fãcut ca acesta sã scape cu viatã. Au fost anuntate Politia si Ambulanta, iar când oamenii legii au ajuns la fata locului, nu au putut face fatã singuri indivizilor înarmati, astfel cã au fost solicitate trupele speciale. Victima a fost transportatã la Spitalul din Vaslui, dar având în vedere starea gravã în care se afla, a fost directionatã cãtre Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Dupã ce au fost cãutati prin toatã zona, cei trei agresori s-au predat la Politia comunei Banca. “Cei trei suspecti au vârste cuprinse între 20 si 30 de ani. Cel mai în vârstã dintre ei se afla într-un conflict mai vechi cu victima de 44 de ani, iar în seara agresiunii a fost lovitã cu securea, cu o bâtã si cu o furcã, dupã cum reiese din declaratiile martorilor. Victima are leziuni grave, conform concluziilor provizorii ale medicului legist, la cap, membrele superioare si inferioare, dar si leziuni interne care necesitã 110 – 115 zile de îngrijiri medicale, cel putin. Cei trei agresori nu îsi recunosc faptele, ei având alte variante, dar s-au strâns suficiente indicii, privind faptul cã ei au comis agresiunea, astfel cã s-a luat mãsura retinerii pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentati la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivã, pentru infractiunea de tentativã de omor. Fratele victimei, Viorel H., a formulat plângere si el, deoarece a fost agresat, împreunã cu Neculai H., si se fac cercetãri în continuare pentru stabilirea împrejurãrilor în care s-au petrecut faptele”, spunea imediat dupã momentul comiterii infractiunii procurorul de caz, Elena Bejinariu, din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Iar dezinformati opinia publica, nu este nici un mort in acest proces iar faptele nu sunt cele relatate de dumneavoastra. Eu zic sa cereti niste informatii corecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.