Daniel Buzamãt, director interimar al societãtii de drumuri Reiser

SCHIMBARE…Consiliul de Administratie al SC Reiser Ldp Bârlad a propus ca noul director interimar sã fie Daniel Buzamãt, membru al PNL Bârlad, în urma expirãrii celor sase luni de interimat la conducere a ec. Cãtãlina Bolgar. Buzamãt a fost, pânã pe 16 noiembrie, presedintele CA al societãtii de drumuri unde CLM Bârlad este actionar unic. Din 17 noiembrie si-a preluat functia de director interimar si prima grijã a sa a fost sã organizeze cât mai repede concursul pentru functia de director al SC Reiser Ldp, pentru a nu prelugi la infinit interimatul la conducerea societãtii care se ocupã de drumurile orasului.

SC Reiser Ldp Bârlad, societatea care anul acesta a tinut capul de afis în luptele dintre PNL si PSD, este acum condusã de Daniel Buzamãt, membru al PNL Bârlad si fost presedinte al CA al acestei societãti. Pânã pe 16 noiembrie, Reiser a fost condusã de economista Cãtãlina Bolgar, care a fost numitã director interimar din luna martie când cea care era la conducere, ing. Adriana Ursu, si-a dat demisia din functie. În luna noiembrie i-a expirat interimatul directorului interimar Bolgar, iar CA al SC Reiser a aprobat ca societatea sã fie condusã, tot ca director interimar, de Daniel Buzamãt.

Mic istoric al unei mari pusculite “rosii”

S.C. LDP “Reiser” S.A. Bârlad a fost înfiintatã în baza HCLM 14/19.03.1998, prin care fosta Regie Autonomã de Gospodãrie comunalã si Locativã (RAGCL) a fost reorganizatã, aprobându-se actul de constituire al S.C. LDP Reiser” S.A. Bârlad si statutul juridic de societate pe actiuni ca persoanã juridicã românã, având ca actionar majoritar Municipiul Bârlad reprezentat de Consiliul Local în calitate de Adunare Generalã a Actionarilor.

SC Reiser LDP Bârlad, „dezvoltat” sub „domnia” fostului primar Titi Constantinescu, când la conducerea lui s-a aflat de atunci Florin Ghenghea. Cum, necum, acestuia nu-i ajungeau niciodatã banii si nu era sprijinit de fostul edil sau CLM, chiar dacã toti erau de aceeasi culoare politicã: PSD. Asa cã, timp de ani buni, la Reiser s-a lucrat cu utilaje si masini vechi de pe vremea comunistilor. Nu a comunistilor iluminati din PSD, ci a celor de dinainte de 1989. În 2017 a fost „trimis acasã”, mai bine zis s-a retras Florin Ghenghea, dupã ce în 2016 la alegerile locale din Bârlad, electoratul a schimbat configuratia politicã, punând în fruntea orasului un liberal. Si asa s-a ajuns ca sã fie scos la concurs postul de director la SC Reiser LDP Bârlad, concurs câstigat de Adriana Ursu, inginer, o femeie de peste 50 de ani, care a fost si singura candidatã. Care fiind si ea membru marcant PSD, ca si Ghenghea, s-a crezut un mic Dumnezeu si a ajuns sã demisioneze la începutul acestui an, apoi sã îsi retragã demisia dupã câteva ore, dar n-a mai avut cum sã se rãzgândeascã, asa cã a trebuie sã lase din mânã „pusculita” PSD-ului!

Urmeazã organizarea unui alt concurs pentru functia de director

Noul director interimar, Daniel Buzamãt, n-a vrut sã facã deocamdatã declaratii privind interimatul sãu la conducerea SC Reiser Ldp Bârlad. „Nu vreau sã comentez nimic. Primul lucru pe care l-am fãcut a fost sã trec imediat la organizarea concursului pentru ocuparea functiei de director la Reiser. Eu nu stiu dacã mã înscriu, nu am luat încã nicio decizie în acest sens”, a spus Daniel Buzamãt. În ce priveste concursul, acesta se va organiza în perioada 6 – 12 ianuarie 2021, dupã urmãtorul calendar:

6-7 ianuarie 2021 – depunerea dosarelor de candidaturã, în plic sigilat la secretariatul societãtii, 8 ianuarie 2021 ora 14.00 – analiza dosarelor si comunicarea rezultatelor selectiei la sediul si pe site-ul societãtii, 8 ianuarie 2021 ora 16.00 – primirea contestatiilor, 11 ianuarie 2021 ora 12.00 – analiza contestatiilor si rãspuns petenti, 12 ianuarie 2021 începând cu ora 9.00 interviul, 12 ianuarie ora 12.00 anuntarea rezultatelor la sediul si pe site-ul societãtii, 12 ianuarie 2021 ora 14.00 primirea contestatiilor, 12 ianuarie 2021 ora 16 solutionare contestatii si publicarea rezultatelor finale la sediul si pe site-ul societãtii.

Candidatii trebuie sã îndeplineascã câteva criterii riguroase: sã aibã studii superioare tehnice, economice, sau juridice de lungã duratã absolvite cu examen de licentã; Permis de conducere -categoria B, sã cunoascã legislatia din domeniu; Cunostinte avansate de utilizare PC-Microsoft Word,Excel; Capacitate sporitã de concentrare ,de analizã si sintezã ,abilitãti de comunicare cu colegii si cu celalalte birouri, capacitate de lucru în echipã, loialitate, conduitã profesionalã, adaptabilitate, flexibilitate, atentie sporitã pentru detalii, capacitãti bune de organizare si prioritizare a sarcinilor, implicare si spirit de initiativã. În princial, se cautã un director cu capacitate decizionalã si abilitãti manageriale, sã facã repartizarea sarcinilor si controlul rezultatelor, sã aibã abilitati si cunostinte impuse de functie, capacitate de analizã si sintezã, capacitate de a actiona si rezolva situatii de crizã, abilitãti de comunicare, initiative.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ