-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Daniel Drãgan, aproape eliberat din închisoare!

- Advertisement -

APROAPE ACASÃ Cu douã zile înaintea sãrbãtorilor de Paste, pe 18 aprilie, Judecatoria Vaslui a decis eliberarea conditionatã a bârlãdeanului Daniel Drãgan, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului (ADS). Decizia magistratilor vasluieni nu este definitivã, iar dacã procurorii DNA nu o vor contesta pânã, în a treia zi de Paste, Daniel Drãgan va fi eliberat din Penitenciarul Vaslui, unde îsi ispãseste pedeapsa. Daniel Drãgan a fost încarcerat în toamna anului 2010 pentru cã în urma unei cereri de restituire, Dragan a acordat un drept de proprietate în compensare, pe o suprafatã de 147 ha in localitatea Popesti Leordeni, lângã Bucuresti. Procurorii DNA au mai stabilit cã decizia respectiveã a fost emisã fãrã a avea la bazã un raport întocmit de Comisia de analizã a solicitãrilor de retrocedare, asa cum prevede Legea 10/2001.

Prin Hotãrârea 943/2014 18.04.2014 din dosarul 2424/333/2014, judecãtorii vasluieni au admis în sedinta din 18 aprilie, propunerea formulatã de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea conditionatã a condamnatului Drãgan Daniel. „În temeiul art.587 al.1 din Noul Cod de procedurã penalã, dispune liberarea conditionatã a condamnatului Drãgan Daniel, detinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executãrii integrale a pedepsei de 6 ani închisoare aplicatã prin sentinta penalã nr. 86/2010 a Judecãtoriei Bucuresti – Sector 1, mandat de executare nr. 118/2010. Atrage atentia condamnatului asupra dispozitiilor art. 104 al.2 din Noul Cod penal privind revocarea liberãrii conditionate. În baza art. 275 al.3 din Noul Cod de procedurã penalã, cheltuielile judiciare avansate de stat rãmân în sarcina acestuia. Suma de 25 lei reprezentând parte din onorariul apãrãtorului desemnat din oficiu va fi suportatã din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie în 3 zile de la comunicare”, scrie în decizia instantei de la Judecãtoria Vaslui.

Vã reamintim cã în data de 26 iulie 2007, în calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al Administratiei Domeniilor Statului (ADS), bârlãdeanul Daniel Drãgan a emis o decizie prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea unei persoane fizice, în mod nejustificat si fãrã respectarea dispozitiilor legale. Prin emiterea în mod nelegal a deciziei a fost cauzatã o pagubã patrimoniului ADS evaluatã la 88 milioane de euro, se aratã în rechizitoriul publicat pe site-ul DNA. Instanta i-a mai interzis fostului sef al ADS, atât pe perioada executãrii pedepsei cu închisoarea, cât si timp de sase ani dupã executare, exercitarea unor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritãtile publice sau în functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritãtii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfãsura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru sãvârsirea infractiunii.

Cine este Daniel Drãgan: de la functie de ministru la puscãrie

Daniel Drãgan este una dintre cele mai cunoscute si controversate figuri politice din Bârlad. Acesta a candidat la functia de primar al municipiului Bârlad, în 2000 si 2004 din partea PRM Bârlad si în 2008 din partea PNL Bârlad. În perioadele 1996 – 2000 si 2000 – 2004, a fost consilier local din partea PRM în CLM Bârlad. În 2004, Daniel Drãgan s-a fãcut remarcat prin faptul cã aproape a ajuns în turul II cu actualul primar Constantin Constantinescu. Spunem aproape, pentru cã Drãgan a fost unicul candidat pentru functia de primar, din România, care a abandonat lupta în turul al-II-lea, lãsând locul unui al treilea clasat, fostul liberal bârlãdean generalul (r) Neculai Rotaru. Atunci i s-au adus acuze grave de cãtre fostii colegi din PRM, pentru cã gestul sãu a distrus imaginea organizatiei PRM Bârlad, care nu si-a mai revenit nici pânã astãzi, neavând nici un lider care sã atingã nivelul de imagine al lui Daniel Drãgan, iar acum la Bârlad nu mai existã organizatie PRM, aceasta fiind asimilatã de PSD Bârlad! . În perioada 2006 – 2009, Daniel Drãgan a fost pe rând seful DADR Vaslui, apoi seful de cabinet al ministrului agriculturii românesti din 2007, dupã care a ajuns presedintele ADS – functie echivalentã cu cea de ministru. În 2008 s-a „bãtut ” din nou cu Constantin Constantinescu pentru functia de primar al municipiului Bârlad, însã a obtinut doar circa 5000 de voturi ale bârlãdenilor, nereusind sã convingã electoratul cã ar putea conduce orasul din functia mult doritã de el. Inginer mecanic de meserie, Drãgan a rãmas la DADR Vaslui ca angajat pânã la începutul anului 2010 când a fost trimis în judecatã de DNA Pe 24 octombrie 2010, Drãgan a intrat în închisoare de unde ar putea fi eliberat, cel mai probabil, în a treia zi de Paste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.