Daniel Olteanu, ales președintele partidului ALDE

Daniel Olteanu

ALES… Pentru prima dată în istoria postdecembristă, județul Vaslui are un politician care va conduce un partid la nivel național. Este vorba despre fostul deputat Daniel Olteanu, care a fost ales, sâmbătă, președintele partidului ALDE. Acesta a fost votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului. Și-au exprimat votul 999 de delegați, iar moțiunea propusă de Daniel Olteanu a primit 818 voturi. Acesta pornește, astfel, pe drumul “reconstrucției partidului”.Nu plecăm de la zero, cei peste 1.000 aleși locali și sutele de mii de oameni care ne-au votat reprezintă motivul pentru care am acceptat să pornim o construcție ce se anunță pe cât de grea, pe atât de frumoasă. Un nou proiect care are la bază două lucruri, ambele la fel de importante: rezultatele politice și conducere de echipă. Dacă exemplul activității ALDE Vaslui și al meu ar fi fost replicat, astăzi ALDE era partid europarlamentar și parlamentar, pentru că în Vaslui nu am fost niciodată sub pragul electoral. Ba mai mult, spre exemplu, am învins USR fără a face vreo alianță (cu un scor județean de aproape 10% la alegerile locale, cu patru primari, 80 aleși locali, vicepreședinte al Consiliului Județean, toate prin forțe proprii!)“, a transmis noul președinte ALDE.

În cadrul discursului susținut în fața delegaților, Daniel Olteanu a declarat că ALDE este în fața unui nou început, iar “noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului și a valorilor europene”. Daniel Olteanu a spus că prioritatea ALDE trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică și credibilă a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară. Președintele ales al ALDE a spus că își dorește ca ALDE să promoveze “patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești”. “Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competență și coerență în actul guvernării. (…) Avem azi în Parlament o putere legitimată de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67%? Cine le apără lor drepturile? (…) ALDE va trebui să contribuie la așezarea lucrurilor pe un făgaș normal”, a declarat Daniel Olteanu. Acesta a mai spus că își dorește ca, în urma congresului ALDE, să se decidă „ce rol ne asumăm în a fi acea voce puternică, lucidă și coerentă pentru cei pe care actualul Parlament nu îi reprezintă”.

“Ne propunem să reconstruim România echilibrului, a unității, a încrederii”

De asemenea, Daniel Olteanu a explicat care va fi obiectul principal ALDE: “Reprezentăm aproape 1000 aleși locali, aleși prin voturile a sute de mii de români. Așa cum am transmis și prin discursul din cadrul Congresului, vom munci pentru a acoperi nevoia de reprezentare a peste 65% dintre români, care nu au votat la ultimele alegeri, cărora li se adaugă milioane de români care au votat, dar sunt dezamăgiți de actualii reprezentanți din Parlament. Obiectivul nostru principal îl reprezintă eliminarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, în interiorul regiunilor și în interiorul comunităților. Și, prin asta, ne adresăm fiecărui cetățean român, agresat în aceste momente de un discurs al urii promovat de zona politică parlamentară. Noul ALDE își propune și va fi această soluție politică echilibrată, de care românii au nevoie, un demers politic care reunește vocile tuturor românilor care cred nu în naționalismul desuet, ci în adevăratele valori culturale și spirituale românești (credință, familie, cultură, tradiții). Împreună cu românii, ne propunem să reconstruim România echilibrului, a unității, a încrederii, a certitudinilor, a modernizării economice și a românilor demni”, a transmis Daniel Olteanu.

 
4 COMENTARII

 1. O ciorba reîncălzită din traseiști care s-au perindat pe la toate partidele pentru o bucata de ciolan.
  Daca nu v-au votat nu e clar ca nici pe cei absenți nu-i reprezentați ? 😀

 2. Eu ma regasesc in acest ptoiect al ALDE ,deoarece nu ma regasesc a fi reprezentat azi in Parlamentul Romaniei!
  Nu ma consider reprezentat de tradatorii reprezentati de PNL ,USR!!!
  Nu pot avea pretenții de la UDMR care sunt reprezentatii Ungariei!
  Sper din tot sufletul in succesul ALDE in apararea drepturilor si libertăților romanilor de pretutindeni!
  Mult succes si putere de munca va doresc dle Daniel Olteanu

LĂSAȚI UN MESAJ