31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Daniel Olteanu, președintele ALDE: „Revenim acasă, în PNL”

DECIZIE… Daniel Olteanu, președintele ALDE, și Florin Cîțu, președintele PNL, au semnat un protocol de fuziune între cele două partide.

FUZIUNE…Daniel Olteanu, președintele ALDE, și Florin Cîțu, președintele PNL, au semnat, zilele trecute, protocolul de fuziune dintre cele două partide. În baza protocolului agreat de cele două formațiuni politice, în structurile de conducere actuale ale PNL vor fi cooptați, la nivel central, județean și local, reprezentanți ai ALDE. Noile conduceri la toate nivelurile vor fi validate în Comisia pentru Fuziune, care administrează întregul proces.

„Ne-am întors în PNL, iar asta înseamnă nu doar o armonizare a structurilor din teritoriu, acolo unde cei peste 1.000 aleși locali pe care îi avem vor lucra pentru comunitățile lor, umăr la umăr cu colegii din PNL, ci mai ales o soluție pe termen lung pentru România. Ținem foarte mult să punem în aplicare acele măsuri și teme care configurează o viziune liberală, corectă și coezivă, de dezvoltare a țării, fără a lăsa în urmă nicio comunitate, oricât de îndepărtată ar fi de Capitală sau de marile orașe. Mă refer aici, în primul rând, la reducerea reală a decalajelor de dezvoltare între regiuni, prin asumarea unor investiții devenite obligatorii în proiecte majore de infrastructură, nu numai de transport. Revenim acasă cu buna-credință a liberalilor care nu dau înapoi în momente critice pentru România, atunci când unii cred că a fi patriot se rezumă la a critica și a desființa totul, dar de pe margine. E o situație de „acum ori niciodată”, care cere colaborare din partea tuturor forțelor politice. Strângem rândurile cu atât mai mult, în momente în care România are nevoie de unitate!», a spus președintele ALDE, Daniel Olteanu.

Florin Cîțu, președintele PNL: „Fuziunea are în vedere stabilizarea post-criză și dezvoltarea României”

La rândul său, Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, a salutat această fuziune, afirmând că această perioadă dificilă obligă la colarare toate forțele politice responsabile din țară. „PNL și-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei. Acesta este și motivul pentru care am demarat dialogul politic cu ALDE. Viziunile celor două partide s-au armonizat pe parcursul discuțiilor, am stabilit obiectivele comune și am definitivat un parcurs procedural. Fuziunea dintre PNL și ALDE are în vedere stabilizarea post-criză și dezvoltarea României, prin punerea în aplicare a măsurilor liberale pe care le așteaptă românii, în primul rând în domeniul economic. Perioada extrem de dificilă pe care o traversează societatea românească după criza Coronavirus și în condițiile războiului din Ucraina, obligă la colaborare toate forțele politice responsabile din România”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, la semnarea protocolului de fuziune.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Dul Daniel Olteanu demonstreaza ca are gena de liberal!
    Multi sunt membri PNL dar nu sunt liberali!
    Ma astept la o revigorare a miscarii liberale adevarate in Barlad,Vaslui!

  2. Fuziunea asta tranteste PNL sub orice prag ! Exact asta ii trebuia PNL ului , care si asa are multe bube in cap ! Regruparea fractiunilor si traseistilor in partid, micsoreaza credibilitatea partidului . Asta ma va hotari sa nu votez acest partid ambiguu , cu o puternica componenta demagogica si ipocrita !

  3. Traseisti. Tariceanu cu alde au adus tara la sapa de lemn. Acuma cu liberalii – care fac la fel – o ingroapa. Am avut mari asteptari de la liberali. Nu mai ai pe cine vota daca maine ar fi alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here