DAPPC Bârlad construieste o parcare de 120 de locuri, la Grãdina Publicã! (FOTO)

NOUTÃTI… DAPPC Bârlad este aproape de a inaugura Balonul presostatic pe structurã metalicã, ridicat pe unul dintre terenurile de tenis de câmp pe zgura din incinta Grãdinii Publice Bârlad. Pentru a veni în sprijinul celor care practicã tenisul si vin cu masini la terenuri, DAPPC construieste în zonã o parcare de 120 de locuri, care va deservi terenurile de tenis de afarã, pe cel acoperit de Balonul presostatic precum si terenul de fotbal al Stadionului municpal Bârlad din zonã. Realizarea parcãrii se face cu sprijinul Ocolului Silvic Bârlad, care supravegheazã îndepãrtarea vegetatiei si a uscãturilor din zonã, iar manopera este asiguratã în regie proprie de DAPPC Bârlad. Balonul presostatic va fi inaugurat oficial cel mai probabil la 1 Iulie.

Investitia în Balonul presostatic costã 351.000 lei si îi va deservi pe practicantii de tenis de câmp, când din cauza vremii nu au unde sã se antreneze. Lucrarea este finalizatã si de ieri a început executia parcãrii de 120 de locuri, executatã în regie proprie de DAPPC Bârlad.

„Se face igienizare si amenjare parcare în zona terenurilor de tenis de câmp si Stadion Municipal Fepa. Actiunea se desfãsoarã cu sprijinul Directiei Silvice, care a emis o autorizatie în acest sens. Sunt toaletati copacii de uscãturi si îndepãrtatã vegetatia pentru a executa amenjarea celor 120 de locuri de parcare. S-au tãiat doar copacii marcati de Ocolul Silvic, care erau oricum uscati si prezentau pericol pentru masinile parcate în zonã. Noi cumpãrãm materialele de constructie si închiriem un utilaj de amenjare a terasamentului. Lucrarea va fi executatã în circa 14 zile, în regie proprie, iar dupã terminare ei vom inaugura si Balonul presostatic”, a spus Mircea Iosipescu, directorul executiv al DAPPC Bârlad.

Vã reamintim cã în 2018, consilierii bârlãdeni au votat un proiect de hotãrâre ce viza obiectivul de investitii «Amenajare balon presostatic pe structura metalicã, cu generator de 250 kw» la Grãdina Publicã din Bârlad. Consilierii locali au aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 375.000 lei de la bugetul local. Potrivit expunerii de motive, proiectul a fost initiat în urma unei adrese primite de la Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, ce administreazã Stadionul Municipal. În urma licitatiei a fost desemnatã firma SC Airdom company SRL-D Brasov, cu o experientã de nouã ani în acest domeniu, care a semnat contractul cu autoritãtile bârlãdene încã din data de 3 septembrie 2018. Suma cu care a cîstigat licitatia a fost de 351.000 lei (aici intrã si costul avizelor si a proiectului tehnic), asa cã s-au economisit 24.000 lei. Balonul are o lungime de 36 metri, o lãtime de 16 metri, o înãltime de 11 metri si o suprafatã construitã de 668 metri pãtrati, va fi acoperit cu o membranã, inclusiv partea de tribunã, ce va avea o garantie de 10 ani. Proiectul prevede instalarea unui generator de 250 kw, care va asigura si o eventualã extindere pentru un al doilea teren. Balonul presostatic este amenajat pe primul teren de tenis cu zgura dinspre Stadionul Municipal, respectiv pe cel care are si tribune.

Bârladul are tenismeni de valoare

Investitia este mai mult decât necesarã pentru cã acolo se antreneazã multi copii care practicã tenisul de câmp, unii dintre ei fiind premiati la competitii nationale, iar în timpul iernii sunt nevoiti sã întrerupã antrenamentele sau sã se deplaseze în alte localitãti. Astfel, dintre copiii care se antreneazã pe terenurile de tenis de pe Baza Sportivã Fepa, cîtiva s-au remarcat la competitii nationale organizate de Federatia Românã de Tenis (FRT) si anume: Marina Munteanu (10 ani), Alexandra Coman (13 ani), Teodora Turcanu (13 ani), Alexandra Bãlan (14 ani), Rares Trandafir (10 ani), Luca Berghiu (7 ani) si Luca Constantinciu (8 ani).
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ