spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Darius Vâlcov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare. Fostul ministru, acuzat de trafic de influență și spălare de bani

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Fostul ministru al Finanțelor a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare în dosarul în care era acuzat că a adunat un tezaur din infracțiuni de corupție. Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influență și spălare de bani, iar decizia este definitivă.

Inițial fostul ministru a primit o condamnare de opt ani de închisoare, însă pedeapsa a scăzut la lase ani după ce judecătorii au constatat că pentru infracțiunea de efectuare de operațiuni finaciare incompatibile cu funcția faptele s-au prescris.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Vâlcov, atunci primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus să intervină la SC Compania de Apă Olt SA pentru ca firma sa să câştige licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, iar în schimb să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate conform contractelor de execuţie a acelor lucrări…https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/darius-valcov-condamnat-la-6-ani-de-inchisoare-2263329.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.