De ce aleg tinerii români să studieze în străinătate, în 2021?

Mulți români decid să studieze în străinătate, în țări precum Marea Britanie, Spania, Franța, Olanda, Germania, Austria, Belgia, deoarece acest lucru le poate deschide multe uși pentru cariera profesională ulterioară.

Multe țări se laudă cu un loc înalt în clasamentul statelor UE cu cel mai mare număr de studenți la universități din străinătate. Una dintre ele este și România, care se află pe locul 5 în acest clasament.  Anual pleacă din România 8.000 de absolvenți de liceu pentru a studia în străinătate, arată Grupul Educativa.

În dorința de a-și perfecționa studiile, tinerii români sunt interesați de cele mai bune școli de afaceri internaționale. Ei analizează oferta educațională, contextul cultural și oportunitățile de creștere pe care profesorii le pot oferi și apoi decid unde să studieze. Există site-uri web pentru studenții străini, care prezintă toate informațiile legate de studierea în țara aleasă.

Statisticile arată că în ultimii ani, mii de tineri din România, absolvenți de liceu,au decis să studieze în străinătate, îndeosebi la școli de afaceri de prestigiu, unde au avut oportunitatea de a studia în limba engleză, cum sunt anumite școli de business din Spania. Deși nu toată lumea își permite o astfel de școlarizare,totuși românii sunt siguri că vor avea oportunități de carieră foarte bune, după absolvirea unor asemenea universități.

Pandemia de COVID-19 nu îi va opri pe români să-și îndeplinească visul de a-și continua studiile în străinătate. Datele UNESCO arată că numărul românilor care studiază peste granițe a ajuns la 35.000. Pentru ei alegerea unei universități în străinătate este mai mult decât evidentă, mai ales că mulți pleacă în țări pe care le iubesc și sunt nerăbdători să se mute acolo. …https://www.bzi.ro/de-ce-aleg-tinerii-romani-sa-studieze-in-strainatate-in-2021-4131990?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ