27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

De ce s-au prăbuşit aeronavele de luptă MiG 21 LanceR şi IAR 330

Comisiile de investigare tehnică au formulat concluziile preliminare cu privire la cauzele probabile care au dus, pe 2 martie, la prăbuşirea unui avion MiG-21 LanceR şi a unui elicopter IAR-330, în judeţul Constanţa, evenimente care au cauzat moartea a opt militari.

„Din informaţiile obţinute în urma măsurătorilor şi a evaluărilor efectuate, analizei datelor extrase din sistemul de înregistrare a parametrilor de zbor şi de funcţionare de la bordul aeronavelor, audierii convorbirilor radio, examinării stării epavelor aeronavelor, studierii hărţilor sinoptice şi a condiţiilor meteorologice existente în zonele de impact la momentele producerii celor două catastrofe aeriene, comisiile au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani şi de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită la finalizarea procedurilor de investigare”, susţin surse militare.

Cercetările pentru stabilirea cauzelor şi concluziilor finale continuă, sub coordonarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

„Conform procedurilor referitoare la exploatarea aeronavelor militare, pe baza concluziilor preliminare Statul Major al Forţelor Aeriene a luat măsurile necesare în vederea reluării misiunilor de zbor cu aceste aeronave: au fost revăzute şi actualizate procedurile de operare, au fost parcurse module de pregătire teoretică şi practică cu toate categoriile de personal aeronautic care operează aceste aeronave şi s-au executat verificări tehnice la toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele. În urma aplicării acestor măsuri, a fost autorizată reluarea misiunilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele”, mai susţin sursele citate.

Citeste mai mult: adev.ro/r97fzg

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Si daca ar fi fost doborate de „profesionistii” ucraineni, cu rachete S300 trase pe teritoriul Romaniei (ca de… suntem prieteni acum), asa cum se aude, ar recunoaste autoritatile romane asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here