23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

De ce se opune un expert eliminării tezelor, cerute de elevi. „Școlile românești stau prost la capitolul evaluare obiectivă”

Cristian Hatu, președinte și membru fondator al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE), a explicat, pentru Școala 9, că nu putem elimina tezele doar pentru că elevii le găsesc „stresante” și „inutile”, în lipsa unui studiu serios pe această temă. Mai mult, specialistul subliniază că și-așa România este una dintre țările cu cel mai mic număr de teze.

Mai multe asociații de elevi au cerut Ministerului Educaţiei să elimine tezele de la final de semestru, în acest an, motivând că acestea sunt „inutile” și să fie înlocuite cu un test sumativ cu subiect unic, care să nu fie trecut obligatoriu în catalog. În același timp, o petiție postată pe Declic a strâns peste 325.000 de semnături până în prezent. „Tezele s-au dovedit a fi inutile din punctul de vedere al scopului limitat pe care îl au, comparativ cu o testare sumativă la nivel național. Pe lângă acestea, lipsa continuității decizionale este în detrimentul elevilor, cauzând confuzie și panică”, se arată în petiție.  „Nu mai sunt la fel de motivată să învăț cum eram înainte” Într-un răspuns pentru Școala 9, Bianca Năstase, eleva de clasa a XI-a care a inițiat petiția semnată de peste 325.000 de elevi, consideră că, dat fiind contextul epidemiologic, „tezele sunt un factor de stres inutil de care nu avem nevoie în astfel de momente” și a explicat de ce înlocuirea lor cu un test sumativ este cea mai bună soluție.
Citeşte întreaga ştire: De ce se opune un expert eliminării tezelor, cerute de elevi. „Școlile românești stau prost la capitolul evaluare obiectivă”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Dă-o dreaq de școală!Cui folosește?
    Ce teze,ce lucrări..ceBAC???
    Nu mai bine stăm în parc la Cuza,pe bancă,fumăm,be drogăm,stăm pe fb,mai dăm un like și așteptăm liniștiți să vină sfârsitul semestrului,anului școlar și să ne primim notele de de 8 in sus,desigur.
    Atata problemă mai este:cui se mai afișează pipițele de profesoare cu unghii,păr roz,pălării și aur pe degete?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here