spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
28-mart.-2024

De la dimensiunea unui camion, sateliții au ajuns cât o cutie de pantofi. Cum ne schimbă ei viața

- Advertisement -

Numărul sateliților este estimat să crească cu peste 1.000% în următorul deceniu, iar aceștia ne-ar putea ajuta să prezicem pandemiile și să salvăm planeta, scrie The Hustle.

Miniaturizarea electronicelor a făcut posibilă realizarea smartphone-urilor moderne, iar acum micșorarea și standardizarea componentelor fac posibilă realizarea unor sateliți foarte mici, cum este cazul CubeSat, care este un cub cu laturile de zece centimetri. În 2019, aproximativ 2.000 de dispozitive high-tech orbitau în jurul Terrei; Astăzi sunt mai bine de 6.000; Până în 2030 se estimează că vor fi aproximativ 50.000. Timp de zeci de ani, sateliții și echipamentele de pe orbită au fost apanajul guvernelor și al unui număr mic de companii, precum Boeing, Lockheed Martin și AT&T, conform sursei citate. Apoi trei lucruri s-au schimbat: Lansările de rachete au devenit mai ieftine; Sateliții au devenit mai mici; Software-ul de analiză a devenit mai avansat. Aceste schimbări au dus la apariția unei pleiade de jucători noi și la disponibilitatea imaginilor de mare rezoluție. Sateliții au o mulțime de aplicații familiare, precum prezicerea vremii, urmărirea pachetelor trimise de retaileri sau transmisiuni de evenimente sportive pe televizoarele noastre. Inovatorii NewSpace Acum însă, așa-numiții inovatori NewSpace extind granițele și folosesc sateliții pentru a dezvolta aplicații creative care să rezolve o serie de probleme.
Citeşte întreaga ştire: De la dimensiunea unui camion, sateliții au ajuns cât o cutie de pantofi. Cum ne schimbă ei viața

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.