spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

De patru ani, liberalii conduc Primăria la Muntenii de Jos și rezultatele se văd. Comunitatea are parfum de oraș (P)

- Advertisement -

BILANȚ… În 2020, liberalul Iulian Lazăr câștigă alegerile în fața social-democratului Dănuț Crețu. Astfel, noul primar ajunge la cârma uneia dintre cele mai importante comune ale județului, foarte greu de condus. Vorbim de o comună din coasta municipiului Vaslui, iar pretențiile locuitorilor sunt foarte mari, deși bugetul comunității nu se compară nici pe departe cu cel al Vasluiului. Cei din Muntenii de Jos nici nu concep să nu aibă gaz, apă, canalizare, transport public, iar asfaltul este condiție obligatorie. Are și avantaje, fiindcă pe teritoriul acesteia sunt multe societăți comerciale de prestigiu, care contribuie mult la bugetul local. Când a fost ales, mulți se întrebau ce va putea face un om fără experiență în adminstrație, însă Iulian Lazăr a demonstrat că știe ce are de făcut și poate cel mai important lucru este că a reușit să-și țină promisiunile electorale lansate în campania electorală trecută. Așa apar în comuna Muntenii de Jos încă 12 km de drumuri asfaltate, mai ales în localitățile lăsate de izbeliște de fostul primar, cum ar fi satul Mânjești. Pe lângă acest obiectiv realizat, Lazăr reușește extinderea rețelei de gaz, dotarea și modernizarea școlilor, construiește o nouă grădiniță și modernizează sistemul de iluminat public cu ajutorul lămpilor LED. Mai mult, arată un interes special pentru tinerele familii și le pune la dispoziție 150 de loturi pentru construcția de case. Pentru următorul mandat, Iulian Lazăr vine în fața alegătorilor cu o serie de propuneri de dezvoltare durabilă a comunei. Vorbim aici de drumuri modernizate, proiecte culturale și educaționale, bănci inteligente și, poate cea mai importantă propunere este legată de acordarea de facilități investitorilor. Acest lucru ar însemna, printre altele, noi locuri de muncă pentru oamenii din Muntenii de Jos.

Iulian Lazăr, primarul comunei Muntenii de Jos, pe 9 iunie va da testul suprem în fața alegătorilor. Cum campania este un bun prilej pentru bilanț, primarul vine în fața alegătorilor să le spună, în primul rând, că și-a respectat promisiunile făcute în urmă cu 4 ani. Cea mai importantă problemă de infrastructură este asfaltarea celor 12 km de drum de interes local din comuna Muntenii de Jos, mai exact în satele Băcăoani sau Mânjești. De asemenea, a fost finalizat proiectul legat de modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public cu înlocuirea fostelor lămpi cu lămpi LED, pe fiecare stâlp. Cum comuna situată la doi pași de municipiul Vaslui este în continuă dezvoltare și transformare, la Muntenii de Jos au apărut încă 4 km de rețea de gaze naturale în Munteni de Râpă și alți 4 km în cartierul «Lot Vișin» din Secuia. Pentru singuranța sătenilor, în satul Băcăoani a fost deviat cursul apelor pluviale și a fost construit un zid de susținere a malurilor. Nu a fost uitat nici învățământul, astfel că edilul a investit 300.000 de lei, bani europeni, pentru modernizarea școlii „Adrian Porumboiu” cu tehnică digitală (laptopuri pentru profesori, tablete pentru elevi, table interactive și videoproiectoare – n.r.). De asemenea, cu bani europeni, a fost construită și o grădiniță cu program prelungit în localitatea Muntenii de Jos.

Investițiile care transformă comuna. Tinerii au prioritate în Muntenii de Jos

Investițiile pe care le reușește primarul Iulian Lazăr în comuna Muntenii de Jos nu s-au oprit și, timp de patru ani, edilul face tot ceea ce îi stă în putere pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din comună. Astfel, în satul Mânjești – Dobârceni a apărut o fântână care să rezolve problemele apei potabile, au fost construite stații pentru autobuze în mai toate localitățile din comună sau modernizate cele deja existente, dar și betonarea de alei pietonale în zona bisericii din satul Băcăoani. De asemenea, a fost împrejmuit, cu gard, terenul de sport al grădiniței și terenul de fotbal din localitatea reședință de comună. Și cum primăria comunei Muntenii de Jos are în dotare o multitudine de utilaje, a apărut și un garaj modern în care să fie adăpostite microbuzele școlare, tractorul, buldoexcavatorul, sărărița, costitoarea etc. Edilul s-a aplecat foarte mult și spre problema tinerilor din comună. Primul pas în această direcție a fost făcut odată cu achiziționarea, cu ajutorul banilor europeni, a unui sistem de sunet profesional, în valoare de 17.236 de lei, care a intrat în dotarea Centrului Cultural “Podul Înalt” și care este folosit, atât la sărbătorile comunei, cât și la alte evenimente organizate de primărie. Și tot la capitolul interes pentru tânăra generație, primarul în funcție, Iulian Lazăr, a atribuit 150 de locuri de casă pentru tinerii până în 35 de ani. De asemenea, a cheltuit 200.000 de lei pentru extinderea a trei rețele de electricitate fără de care locurile de casă nu ar fi avut căutare. Mai mult, edilul reușește finalizarea nomenclaturii stradale a comunei, pietruiește drumurile și finalizează aducțiunea apei potabile în Mânjești.

Biserica și Cultura, un factor important în dezvoltarea unei comunități

Importanța cultelor, ca instituție în comunitate, nu a fost dată uitării de către primarul Iulian Lază, astfel că Biserica din satul Secuia a primit un teren de 5.000 de mp pentru construirea unei case praznicale și pentru extinderea cimitirului. Mai mult, un alt teren de 1.500 de mp a fost atribuit de primărie pentru construirea unei biserici noi în zona «Everest». Pe lângă culte, și cultura este la înălțime în comuna Muntenii de Jos. Astfel, pe lângă evenimentele culturale organizate în cei patru ani de mandat, edilul așează Primăria din comună alături de Consiliul Județean Vaslui, ca partener și beneficiar la reabilitarea Complexului Monumental “Podul Înalt” din localitatea Băcăoani, prin implementarea proiectului transfrontalier “Pe urmele lui Ștefan cel Mare”.

Primarul Lazăr a spus că dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în comună va exploda dacă la CJ Vaslui va fi votat Nelu Tătaru

INVESTIȚII… Dacă până acum am vorbit de proiecte ajunse la final, în comuna Muntenii de Jos sunt și multe proiecte în derulare, aflate în diferite etape de implementare. Cel mai important dintre ele este cel legat de extinderea rețelei de apă și canal în satul Secuia și extinderea rețelei de apă în zona Gară din localitatea Muntenii de Jos. De asemenea, pentru siguranța circulației, ținând cont de faptul că două sate importante sunt străbătute de DN24, edilul a semnat contractul de finanțare pentru construirea unei piste de bicicletele, dar și proiectul care are în vedere dotarea cu mijloace verzi de transport în comun, împreună cu montarea unei stații de încărcare a autoturismelor electrice, în centrul localității Muntenii de Jos. Pentru descurajarea evenimentelor antisociale, a fost aprobat proiectul privind montarea unui sistem de supraveghere video în toată comuna. De asemenea, nu au fost uitate locuințele mărginașe din localitățile componente ale comunei sau locuințele nou construite. Astfel că, tot la capitolul proiecte în derulare, edilul Iulian Lazăr are în vedere construirea unei stații de tratare pentru alimentarea cu apă în zona Satu Nou, extinderea rețelei electrice în Muntenii de Jos, strada Pomilor, și în localitatea Secuia, zona “Livadă”, împreună cu actualizarea Planului Urbanistic General al întregii comune. « După cum bine știți, proiectele pe apă și canal țin de operatorul nostru județean, Aquavas. De aceea, votul celor din Muntenii de Jos este important și la CJ Vaslui, unde candidează domnul ministru Nelu Tătaru. Avem nevoie de dumnealui la CJ Vaslui, fiindcă urmează cea mai importantă etapă pentru Aquavas, și anume de implementare a aducțiunilor de apă și canalizare în satele vasluiene și, implicit, la noi. Muntenii de Jos, sub conducerea lui Buzatu la CJ, a cam fost ocolit la investiții, dar domnul Tătaru va ajuta comuna, cum a făcut-o și până acum. Așa că rog alegătorii din Muntenii de Jos să voteze săgeata și la primar și la președinte CJ, dar și listele de consilieri la CJ și CL », a spus Iulian Lăzăr.

Material de propagandă electorală realizat de SC Vremea Nouă SRL, la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri