De pe patul de spital, un vasluian infectat cu COVID-19 atrage atenția: “Virusul există, nu e o simplă răceală, trebuie să vă protejați”

Bogdan Raba, un  tânăr din municipiul Vaslui, se numără printre victimele ale coronavirusului. Starea de sănătate a acestuia a început să se degradeze în urmă cu două săptămâni, cu dureri groaznice de spate șI picioare șI transpirație ambudentă. Confirmat pozitiv și internat în Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, Bogdan a dezvăluit chinurile prin care trece, nu pentru a fi compătimit, ci pentru a atrage atenția celorlați că virusul este cât se poate de real și că fiecare dintre noi trebuie să ne protejăm pentru a nu ajunge în spital.

Iată ce a scris acesta, miercuri, la primele ore ale dimineții. “Sunt în spital, confirmat pozitiv. Nici nu era nevoie să mă testez, mi-am dat seama după simptome: transpirație abundentă, temperatură, dureri de genunchi și de spate groaznice .
Este doar povestea mea pe care-o trăiesc aproape de 2 săptămâni. Când ajungi în spital, trăiești o altă realitate: cadre medicale echipate “din vârful părului până-n degetele de la picioare”. Ii compătimeam: erau transpirați pe față, pe corp, mănușile și cizmulițele erau pline cu transpirație. Se comportă ca și cum aș fi copilul lor cu mine. Să le dea Dumnezeu sănătate să ducă această luptă fără probleme. Totul este strict supravegheat și dezinfectat.
În prima săptămână am avut un tratament destul de dur pentru boală, așa am ajuns să nu mai pot mânca aproape nimic zilnic și nici măcar apa să beau. Stomacul a fost pus la punct. Doctorul spune că ori e de la boală, ori de la tratament. După ce am terminat cu tratamentul pentru boală, au început stările de amețeală până aproape de leșin, orice încercăm sa mănânc sau sa beau imediat îmi venea sa vărs… Au trecut și aceste stări.. Se apropia ziua de externare, dar a revenit febra, de care nu am reușit să mai scap, și durerile de picioare și spate . S-a început o investigație mai amplă cu analize și raze să se descopere cauza..
Fiind bolnav și de diabet, pe durata tratamentului s-a început administrare de insulina, ceea ce nu luasem niciodată. Din cauza stresului în loc sa scadă valorile, îmi cresc pe zi ce trece.
Uneori am impresia că traiesc un coșmar din care urmează să mă trezesc și să simt că totul e bine. Certitudinea zilei de mâine nu există.
Să ne bucurăm de prezent !
Am avut noroc de un prieten foarte bun de la Spitalul de Urgente Vaslui, care a avut grijă de mine, și îi mulțumesc din tot sufletul…
Din păcate, prin acest coșmar trece și familia mea, soția și copilașul. Singurul lucru bun a fost ca suntem împreună și ne este mai ușor, decât sa fi fost singur, și îl avem și pe Doamne Doamne aproape de noi, Biserica fiind la doi pași, e liniștitor că se aud slujbele…
Asistentele spun ca peste 90% din pacienți sunt din Vaslui și restul din Bârlad… Ceva nu funcționează bine la noi, nu mai exista deloc siguranță.. Spitalul e plin 100 %.
Nu am relatat această experiență pentru a atrage atenția sau pentru a fi compătimit. Vă rog să nu ma sunați că nu pot răspunde, sunt ținut în perfuzii și monitorizat ceva mai strict acum. E un semnal de alarmă că virusul există, nu este o simplă răceală, trebuie să vă protejați ca să ii protejați și pe ceilalți, tratamentul este dureros, chiar si la formele ușoare, virusul suferă mutații și încă sunt foarte multe necunoscute în privinta lui Sars-Cov 2.
Protocolul care este acum în vigoare spune că se face retestare la 8 zile (cam o%șanse să devii negativ) și dacă ieși negativ pleci acasă la 10 zile și nu mai e nevoie de carantină, iar dacă este testul pozitiv, se stă până la 14 zile de începerea simptomelor, și se mai dă carantină 4 zile.. Se spune că virusul nu mai este contagios după cele 14 zile de spitalizare și tratament…
Sper să nu ajungem să fim priviți ca niște “ciumati” când vom reveni acasă…
NICIUN COMENTARIU