De ziua lor, jandarmii vasluieni au plantat 171 de stejari

ACȚIUNE… Pe data de 3 aprilie, Jandarmeria Română a sărbătorit nu mai puțin de 171 de ani de la înființarea ei. Pentru aceasta, în țară a fost demarată o campania “171 de stejari pentru România!”, la care s-au alăturat și jandarmii vasluieni.

În contextul aniversării a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, jandarmii vasluieni s-au alăturat campaniei naționale ”171 de stejari pentru România!”. Activitatea a constat în plantarea unui număr de 171 de puieți de stejar. Acțiunea de împădurire s-a desfășurat în zona cantonului silvic Zăpodeni, cu sprijinul Ocolului Silvic Brodoc. Scopul acestei campanii, inițiată de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, este de a determina cât mai multe persoane să participe, în mod voluntar, la activități de împădurire. “O mare parte a acestei bogății naționale dispare prin încălcări ale legilor în vigoare. Vina e a noastră, a tuturor: decidenți și executanți, mici și mari, hoți sau onești. Deopotrivă suntem părtași sau observatori ai acestui trist fapt. Noi, jandarmii, știm asta. Prin misiunile noastre încercăm să reducem cât mai mult sluțirea codrilor și scurgerea “aurului verde” către buzunarele largi și flămânde ale unora certați cu măsura, bunul simț și legea. Nu reușim pe cât ne-am dori. Și atunci încercăm altceva: să facem invers drumul furilor, să urcăm copacii în pădure, să mai astupăm urmele lăsate de drujbe, fierăstraie și securi în pădurile și în plămânii noștri”, au transmis reprezentanții IJJ Vaslui, prin intermediul unui comunicat de presă.
2 COMENTARII

  1. Pai cum sa si faca pofta de mincare… dolofanei.. erau bine venite activitatile patriotice la care toti salariatii indiferent de institutie, functie si grad erau scosi la activitati .. Ceausescu Romania… -pitoreasca

LĂSAȚI UN MESAJ