-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Decizie stranie în cazul bărbatului mort după ce a fost gazat de o jandarmeriţă. Femeia a fost achitată

- Advertisement -

Judecătorii militari au decis achitarea jandarmeriţei din Suceava pentru toate capetele de acuzare: ucidere din culpă, purtare abuzivă şi port fără drept de obiecte periculoase. Femeia îi pulverizase unui bărbat spray paralizant în faţă, acţiune în urma căreia acesta a murit.

Decizie neobişnuită în cazul bărbatului mort după ce a fost gazat de o jandarmeriţă, în iulie 2019, într-un parc din Vatra Dornei, jud. Suceava. Femaia jandarm – Ana-Maria Florescu a fost achitată de magistraţii de la Curtea Militară de Apel Bucureşti. Decizia a fost luată vineri, 15 aprilie, şi este definitivă, notează ziarul Monitorul de Suceava.

Femeia a fost trimisă în judecată după ce bărbatul a decedat în urma imobilizării şi inhalării spray-ului paralizant. La instanţa de fond, la Tribunalul Militar Iaşi, Ana-Maria Florescu, prin vocea avocatului, a fost de acord să meargă pe procedura simplificată de recunoaştere a vinovăţiei pentru comiterea infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Atunci a fost condamnată la doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

În acelaşi dosar s-a mai dispus ca rudele lui Ioan Csapai, bărbatul decedat, să primească daune materiale de 29.391 de lei, în condiţiile în care rudele celui decedat au cerut despăgubiri de 550.000 de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/rafdhl

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.