Decontul protestului: husenii care au criticat mãsurile primesc amenzi prin postã!

URMÃRI… Protestatarii de la Husi, tineri în mare parte, au început sã primeascã acasã amenzile promise de politistii si jandarmii, care nu au glumit atunci când au spus cã vor privi cu atentie imaginile adunãrii si, care protestatar va fi identificat, acela va fi taxat. Unul dintre husenii sanctionati în acest fel a primit de curând hârtia prin care a aflat cã are de achitat o amendã de 1.500 de lei. “Am primit aceastã amendã, pe motiv cã am participat la mitingul efectuat la Husi. Pãi, bine domnule (agentul constatator, n.r.), dãm amenzi asa, în lipsa oamenilor?”, s-a supãrat huseanul în vârstã de 27 de ani. Între motivele enumerate de oamenii legii, pentru care s-a dispus sanctionarea contraventionalã, bãrbatului i se imputã cã a participat la un protest ilegal si nu a respectat regulile sanitare în vreme de pandemie.

“Vreau sã fac si eu un anunt în legãturã cu o amendã primitã pe data de 30 martie 2021. Mentionez cã sunt mutat în Bucuresti de pe data de 28 februarie, demonstrabil cu contractul de muncã. Am primit o amendã în valoare de 1.500 lei, pe motiv cã am participat la mitingul efectuat la Husi. Pãi, bine domnule (agentul constatator, n.r.), dãm amenzi asa, în lipsa oamenilor? Pe cine cunosti si tu, pe aceia îi amendezi. Sunt hotãrât sã înaintez o plângere penalã, cã s-a ajuns prea departe cu hotiile. Ne vedem în instantã”, a scris omul, cu nãduf, pe o retea de socializare. Mesajul sãu a stârnit multe reactii, mai ales din partea celor care au sustinut, fie si fãrã sã participe, protestul celor în jur de 400 de tineri de la Husi, care au iesit în stradã, în semn de dezacord cu noile restrictii impuse de autoritãti, la vreme de pandemie. “Fereascã Dumnezeu de asa ceva! Si eu am fost la protest, la fel ca Albert si ca multi bãieti. Dar nu avem voie sã ne revoltãm? Trebuie sã stãm sub pat? Eu nu înteleg. Plus cã Politia nu stiu dacã poate amenda lumea prin postã, dupã ce vede pe Facebook, pe niste filmulete? În halul acesta am ajuns? Eu stiu cã amenda se dã pe loc, organul de Politie vorbeste cu tine, îti spune ce lege ai încãlcat, îti spune ce sanctiune îti dã, îti cere sã faci niste mentiuni. Sau cum, nu se mai face asa? Amendãm lumea cu imagini de pe internet? Eu cred cã trebuie sã facem toti plângere, care primim hârtii acasã. Instanta ne va da dreptate”, a reactionat si Cristi, un alt tânãr care a participat la protestele recente de la Husi.

Filmãrile fãcute la miting, bune si rele, deopotrivã!

De reamintit cã, pe 29 martie, în Piata Tricolorului din municipiul Husi s-au adunat în jur de 400 de persoane, pentru a protesta împotriva noilor restrictii din pandemie si, îndeosebi, a mãstii. Tinerii s-au mobilizat pe retelele de socializare, iar impulsul a ajuns si la oameni din comunele arondate Husului, care au venit, de asemenea, sã îsi exprime si ei nemultumirea. În seara acelui protest, care s-a încercat a fi reiterat si în urmãtoarele zile, dar fãrã acelasi ecou, fortele de ordine s-au mobilizat la fata locului, dar i-au lãsat pe manifestanti sã mãrsãluiascã prin oras si sã îsi scandeze nemultumirile, rezumându-se la vegherea ordinii publice. Ulterior însã, politistii si jandarmii au confirmat faptul cã vor urmãri imaginile de la eveniment si, celor pe care îi vor identifica, le vor trimite amenzile prin postã.
6 COMENTARII

  1. Felicitari politistilor si jandarmilor huseni ,pentru aplicarea legii si a regulamentelor sanitare . Astfel rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori in localitatea Husi (UAT) la data de 12/04/2021, pentru perioada 26/03/2021-08/04/2021 ESTE de 0,48 .Ca in toate orasele tarii si la Husi la proteste au iesit tigani manglitori ,ciorile de la Cretesti , repetentii de la Coriovan ,infractorii de drept comun .Din la cele 80 de persoane amendate la Husi nu aduni doi ani vechime in munca . Curios ar fi sa aflam cine a dat banii in tiganie si celorlati capi ai lumii interlope husene

  2. Nici eu nu sunt de acord cu amenzile!Pentru ce sa fii amendat cand este democratie si ai dreptul sa manifestezi? Duce-ti-va in Rusia ca acolo nu va mai amendeaza!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ