Deputații Solomon și Stativă au dat Poliția Municipiului București în judecată

CONTESTATIE… Deputații PSD de Vaslui,  Adrian Solomon și Irinel Stativă au chemat în instanță Direcția Generală de Poliție a Municipiului (DGPM) București, contestând cele patru amenzi aplicate în urma scandalului petrecut în urmă cu o lună la o șaormerie din Capitală. Cei doi fuseseră sancționați contravențional pentru că nu purtau măști în interiorul fast-food-ului și pentru că fi adus injurii oamenilor legii.

Cele patru contestații au fost depuse pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 București, iar primul care s-a adresat instanței a fost deputatul Adrian Solomon. Acesta a primit termen de judecată 3 septembrie, respectiv 25 septembrie. Contestațiile deputatului Irinel Stativă au fost înregistrate în data de 3 august, până în acest moment nefiind stabilit un termen de judecată. Ambii parlamentari de Vaslui vor ca instanța să anuleze proceselor verbale prin care s-a dispus amendarea lor.
“Le-am spus că au trei luni de școală, asta nu e o jignire”
Pe șapte iulie, la ora două dimineața, Adrian Solomon și Irinel Stativă stăteau la coadă la o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei. Încă de la intrare cei doi au fost rugați să-și pună măștile de protecție, însă parlamentarii au refuzat. Adrian Solomon a intrat primul în fast-food și a început să vocifereze, după cum se poate observa și din imaginile surprise de camera de supraveghere. În câteva minute a apărut și colegul său de partid, Irinei Stativă, cu o atitudine împăciutoare. ~n imaginile video se vede cum, după câteva minute de ceartă cu băiatul de la casă, Adrian Solomon își pune masca pe față, dar fără a-și acoperi nasul. Agenții de pază de la local au intrat după ei și le-au cerut să respecte măsurile de siguranță, potrivit legii, moment în care cei doi parlamentari și-au ieșit din fire. Martorii susțin că deputații PSD le-ar fi spus și polițiștilor sosiți la fața locului că “nu își cunosc locul în ierarhie” și că “oricum sunt plătiți din banii lor”. Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt  al Poliției Capitalei a declarat, imediat după incident că amenzile au fost date ca urmare a urmare a coportamentului necorespunzător. “Polițiștii au luat legtura cu doi bărbați care au manifestat un comportament agresiv și le-au adresat jigniri colegilor mei. În cauză, au fost sancționat cu amenzi în valoare de 2.600 lei pentru adresare de injurii și provocare de scandal în loc public. Cele două persoane au fost amendate în lipsă.” Adrian Solomon a recunoscut discuțiile mai aprinse cu oamenii legii însă afirmă că nu a jignit niciun polițist: “N-a fost decât o discuție între niște polițiști și niște cetățeni. Nu i-am jignit, discuția era legată de faptul că abuzează niște cetățeni care vor să-și cumpere ceva de mâncare. Le-am spus că au trei luni de școală, asta nu e o jignire.”
“Mi-au zis că nu au nimic cu mine”
Deputatul Irinel Stativă a declarat că polițiștii au comis un abuz atunci când l-au amendat pe el și pe colegul său de partid.  “În primul rând, eu purtam mască atunci când am intrat în local și nu am jignit pe nimeni cu atât mai puțin să înjur. Cât despre amendă, eu personal nu am fost amendat, cel puțin să mi se aducă la cunoștință, și chiar mai mult, am și întrebat dacă am făcut eu ceva, iar un domn polițist a spus că eu nu și că nu au nimic cu mine. Dacă s-au răzgândit, acesta este un abuz”. În final, Adrian Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Irinel Stativă cu 1.000 de lei. Pe lângă cele două sancțiuni pentru perturbarea liniștii publice, deputații au primit ulterior și câte 2.000 de lei amendă pentru nepurtarea măștii. Sancțiunile au fost acordate în lipsă.
NICIUN COMENTARIU